Comuna îndoliată Pecineaga și tragediile care au lovit comunitatea în ultimele luni

  • În acest week-end, membrii comunității își pun hainele negre și se pregătesc de înmormântare.

  • Nu mai departe de luna iunie, o altă persoană din localitate a murit fulgerător, dup ce locuința sa a fost mistuită de flăcări.

  • La începutul lui septembrie, Pecineaga mai marchează un eveniment negativ: se împlinesc zece luni de când un alt copil al comunei, în vârstă de doar opt ani, și-a găsit sfârșitul prematur.

O comună din județul Constanța a fost, parcă mai mult decât altele, greu încercată soartă în ultimele luni.
În acest week-end, membrii comunității își pun hainele negre și se pregătesc de înmormântare. Vor fi alături de familia tânărului de doar 17 ani, din comună, răpit vieții de un tragic accident rutier. O familie respectată în comunitate, o familie îndrăgită, potrivit primarului Niculae Stan.
Nu mai departe de luna iunie, o altă persoană din localitate a murit fulgerător, dup ce locuința sa a fost mistuită de flăcări. În iulie, un alt accident rutier se producea în apropierea comunei, fiind vorba despre o mașină căzută într-un canal de irigații. Un om a murit atunci, iar un altul a fost transportat la spital.
Totodată, la începutul lunii septembrie, Pecineaga mai marchează un eveniment negativ: se împlinesc zece luni de când un alt copil al comunei, în vârstă de doar opt ani, și-a găsit sfârșitul prematur, în bazinul unei ferme din zonă.

O nenorocire nu vine niciodată singură

În popor, se spune că o nenorocire nu vine niciodată singură. Vorba, dureros de adevărată, pare să descrie întocmai situația prin care trece comuna constănțeană Pecineaga în ultimele luni.
Cea mai recentă tragedie, produsă în urmă cu două seri, a făcut ca o simplă plimbare pe motocicletă să se transforme într-un dureros „Adio!“, spus pe veci de membrii comunității unuia dintre tinerii săi.
Potrivit anchetatorilor, pe 26 august, în jurul orei 20.40, un bărbat de 22 de ani a condus o motocicletă pe DJ 394, dinspre localitatea Dulcești către Pecineaga și, ajungând la km. 5+200 m, a intrat în coliziune cu mai multe capre, nesupravegheate, care se aflau pe partea carosabilă.
Băiatul de 17 ani, pasager pe motocicletă, a fost declarat mort la fața locului, după ce cadrele medicale sosite la intervenție au încercat minute în șir să-l smulgă din ghearele morții.
Mai norocos, șoferul de 22 de ani a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Cercetarea la fața locului efectuată de polițiști a scos la iveală că șoferul nu avea permis pentru coducerea motocicletei. A fost deschis un dosar de cercetare penală.
Realitatea însă este că oricâte anchete s-ar deschide, oricât de mulți oameni ar fi trași la răspundere pentru această tragedie, nimic nu îl va putea aduce înapoi pe adolescentul de 17 ani.

Mesaje emoționante transmise părinților îndoliați

Zeci de mesaje emoționante, chiar sfâșietoare au fost transmise familiei îndoliate în seara în care s-a aflat de nenorocirea ce i-a lovit pe membrii acesteia.
„Doamne, fii bun cu acești părinți minunați. Dă-le putere să treacă de așa suferință cumplită. Condoleanțe“
„Offf.. Condoleanțe, draga mea! Nimeni nu îți cunoaște durerea, dar toată lumea regretă cele întâmplate.. Orice vorbă e în zadar, nimic nu îți poate alina durerea, când știi că puiul tău nu mai e cu tine.. Domnul să vă dea putere să puteți duce această durere din suflet.. Sincere condoleanțe“
„Offff, fina, nici nu am cuvinte prin ce treceți Dumnezeu sa îl ierte offfff păcat, să fiți tari, că știu cum e foarte dureros când îți pierzi copilul!!“
„Offf sora mea, draga mea nu știu ce pot să îți spun, mă doare sufletul, copil bun și iubit,îngerii să te vegheze alături de tatăl ceresc și de tatăl nostru. Odihnă veșnică, dragul meu nepot.Ai lăsat un gol imens în sufletul meu și al mamei tale.Drum lin îngerul meu!“
„Dumnezeu să-i lumineze drumul spre paradis îngerașului vostru, iar vouă, părinților, să va dea putere să îndurați în liniște durerea pierderii! Condoleanțe“
 „Sincere condoleanțe vicine.Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace, îmi pare nespus de rău, un trandafir ce nu trebuia să se stingă așa devreme“

„Finule, sincere condoleanțe“

„Finule Sincere condoleante. Ne pare nespus de rău.. O durere imensă în sufletele tuturor....Drum lin către îngeri FLORINEL“


„Dumnezeu v-a luat îngerașul! Dumnezeu sa-l vegheze și să-i lumineze drumul spre paradis, iar vouă, părinților, să va dea Dumnezeu putere să îndurați în liniște durerea care v-a umbrit sufletele! Condoleanțe dragilor! Dumnezeu să te odihnească în lumina veșnică, îngerașule!“
Acestea sunt doar câteva din zecile de mesaje de încurajare transmise părinților adolescentului.
La rândul său, primarul Niculae Stan a declarat pentru ZIUA de Constanța că aceasta „este o adevărată tragedie! Vă dați seama, la 17 ani să pierzi copilul este o durere de nedescris. Familia sa este una respectată în comunitate, o familie iubită“.

Totodată, acesta a mai precizat că, cel mai probabil, înmormântarea va avea loc în cursul zilei de sâmbătă.

Locuință ce a ars ca o torță

Așa cum precizam anterior, însă, aceasta nu este singura nenorocire ce a adus doliul în Pecineaga, în ultimele luni.
La mijlocul lunii iunie, un alt membru al comunității a pierit fulgerător, după ce locuința în care se afla a fost cuprinsă de flăcări. 13 pompieri ai Secției Mangalia a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au intervenit pentru stingerea incendiului. La finalul misiunii, după ce focul care a mistuit lacom întreaga casă a putut fi stins, pompierii au descoperit că în locuință se afla o persoană.

Caz aflat încă în atenția procurorilor

Totodată, în luna iulie, o mașină s-a prăbușit într-un canal de irigații, pe un drum de exploatare agricolă ce se află între Amzacea și Pecineaga. Un bărbat de 33 de ani, pasager în autoturism, și-a pierdut viața. Șoferul, de asemenea în vârstă de 33 de ani, a fost transportat la spital.
Luna viitoare, pe 2 septembrie, Pecineaga mai marchează un eveniment negativ ce a zguduit viața locuitorilor săi. Se vor împlini zece luni de la momentul în care un băiat de opt ani din localitate a fost văzut ultima oară de părinții său jucându-se în fața casei.
După zile întregi de căutări, întreprinse de autorități, dar și de voluntari, acesta a fost găsit mort într-un bazin de fecale al unei ferme din zonă. Cazul său se află încă în atenția procurorilor.

Citește și:

„Offf, fina, nici nu am cuvinte“:
Comunitatea din Pecineaga, zguduită de tragedia de aseară. „Dumnezeu să te odihnească în lumina veșnică, îngerasule!“. Ce a transmis primarul

Oficial de la Poliție:
Tânăr mort la ieșire din Pecineaga. Motocicleta pe care se afla a intrat într-un cârd de capre

Oficial de la IPJ. Accident grav între Amzacea și Pecineaga. Un autoturism a căzut într-un canal. Un tânăr mort și altul transportat cu elicopterul (video)

Copil dispărut din fața casei!:
În ce stadiu este dosarul privind moartea lui Iulian, de 8 ani, din Pecineaga (video)


Incendiu în Pecineaga. Un om a murit (galerie foto și video)
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Incendiu în podul unei case din Pecineaga, județul Constanța. Un coș de fum a ars

14 Apr 2024 669

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 856

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1808

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 23-a (seniori + juniori). Suspendări și amenzi dictate de Comisia de Disciplină (VIDEO)

31 Mar 2024 2276

Primaria comunei Pecineaga, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

30 Mar 2024 795

Originar din Constanța Agi – Amet Gemal, tătarul remarcat în literatură și presă

29 Mar 2024 620

Complexul de creștere a porcilor Crinsuin din comuna Pecineaga, județul Constanța, scos la licitație. Bunul, evaluat la peste 3 milioane de euro

26 Mar 2024 888

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1716

Șofer beat depistat în trafic în comuna Pecineaga, județul Constanța. Ce alcoolemie a indicat aparatul etilotest

21 Mar 2024 672

Felix Stroe anunță decizia PSD Marian Makkai, candidatul partidului pentru Primăria comunei Pecineaga, județul Constanța

19 Mar 2024 1012

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1183

Cine este Viorica Toader, candidat PNL pentru funcția de primar al comunei Peceneaga, județul Tulcea (FOTO)

15 Mar 2024 2226

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 20-a (seniori și juniori + clasamentele)

10 Mar 2024 1176

Fotbal județul Constanța S-a reluat Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 19-a (seniori și juniori + clasamentele)

03 Mar 2024 2430

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de intensificări ale vântului

14 Feb 2024 765