Concluzii cu privire la dotarea armatei române Jurnaliști occidentali în vizită la bazele militare Fetești și Kogălniceanu (galerie foto)

Mai mulți jurnaliști ai unor televiziuni și ziare importante din Vestul Europei au venit în România pentru a vedea cât de complicată este situația din zona Mării Negre, după ce în ultimii ani Rusia a militarizat serios Peninsula Crimeea, potrivit TVR.

Situația din zona Mării Negre este din ce în ce mai tensionată, iar autoritățile române au nevoie de sprijinul aliaților din NATO și din Uniunea Europeană, a fost concluzia jurnaliștilor occidentali care au vizitat mai multe baze ale Armatei Române și au participat la Sea Shield, cel mai mare exercițiu NATO din Marea Neagră, conform sursei citate.
 

După ce s-au întâlnit cu ministrul Apărării și cu șeful Statului Major al Apărării, ziariștii au vizitat bazele Fetești și Mihail Kogălniceanu și au luat parte la manevrele NATO din Marea Neagră. Și au văzut că, în ciuda eforturilor din ultimii ani, dotarea Armatei Române încă lasă de dorit.

Imediat după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, în primăvara anului 2014, NATO și-a întărit prezența în flancul estic.

Pe lângă structurile de comandă din România, Alianța a trimis avioane care ajută MiG-urile 21 Lancer în misiunile de poliție aeriană. De asemenea, navele aliaților vin periodic în Marea Neagră.
 
Sursa foto: Capturi video TVR

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un detașament al Forțelor Aeriene Turce va executa misiuni de poliție aeriană de pe Baza 86 Aeriană de la Fetești sub comanda NATO

07 Oct 2023 743

Ministrul Gabriel Leş Avioanele F-16 Fighting Falcon vor începe joi misiunile de Poliţie Aeriană sub comandă naţională

13 Mar 2019 2168

Imagini de la ceremonia de comemorare a căpitanului comandor (pm) Florin Rotaru, căzut la mitingul aviatic de la Fetești (video)

09 Jul 2018 6009

Totul se putea termina tragic! Pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Baza Aeriană din Feteşti a salvat mii de oameni!

08 Jul 2018 4859

UPDATE 5. Imagini de la eveniment Accident aviatic la Baza Borcea din Fetești! Un MiG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic! (document+galerie foto-video)

07 Jul 2018 25360

A trecut un an de la tragedie. Un autoturism al armatei a omorât, în județul Constanța, doi tineri care urmau să se căsătorească (galerie foto+video)

25 Jan 2018 8008

Aviaţia dă senzaţia Nenorocirile de la Baza Aeriană Feteşti. Un accident rutier grav. Comandantul, rănit. Un MIG prăbuşit. Pilotul, catapultat (galerie foto)

14 Jun 2017 14986

UPDATE 9. Premierul Cioloş şi ministrul Motoc, prezenţi Ceremonie prilejuită de sosirea în ţară a primelor avioane F-16 la Baza 86 Aeriană Borcea (galerie foto+video)

07 Oct 2016 5736