Eveniment

Concurs Parchetul Tribunalului Constanţa a câştigat primul loc pe ţară (document)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se situează pe primul loc pe ţară la numărul de rechizitorii întocmite în anul 2013. Mai mult decât atât, conform unei statistici oficiale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa se află pe aceeaşi poziţie la numărul cauzelor soluţionate.
 
Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în anul 2013 au fost soluţionate 90 de dosare, fiind întocmite 14 rechizitorii, spre deosebire de anul 2012, când s-au înregistrat 80 de dosare, cu 14 rechizitorii.„Trebuie remarcat totodată faptul că activităţile desfăşurate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în materia combaterii fenomenului corupţiei a fost apreciată la nivel naţional prin acordarea primului loc la concursul cu această temă organizat în anul 2013 de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 (...) Din totalul cauzelor penale înregistrate atât la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cât şi la parchetele de pe lângă judecătorii, urmărirea penală s-a finalizat într-un număr de 26.398 de cauze, faţă de 22.403 cauze în anul 2012, înregistrându-se o creştere de 3,9 cauze, corespunzătoare unui procent de 17,83%. Aşa cum am mai arătat, diferenţe semnificative au fost înregistrate la toate unităţile de parchet, cu excepţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
Se observă, totodată, şi creşterea numărului de rechizitorii de la 1496 în anul 2012 la 2115 în anul 2013, procentul fiind de 41,37%.
Se remarcă aici Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu o creştere de 216 rechizitorii, respectiv 194 de rechizitorii, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu un procent de creştere de 60%, dar şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, unde s-a înregistrat o scădere de 2 rechizitorii”, se mai arată într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.