Condamnat de Tribunalul Constanţa Vasile Bulat, doi ani de închisoare şi despăgubiri de aproape un milion de lei

 

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Vasile Bulat la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru infracţiunea de evaziune fiscală. Totodată, judecătorii condamnă persoana juridică SC Orlando Tehnic SRL Constanţa la plata amenzii de 80.000 de lei şi la pedeapsa complementară de dizolvare a persoanei juridice.
 
De asemenea s-a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - DGFP Constanţa. „Obligă inculpatul Vasile Bulat în solidar cu SC Orlando Tehnic SRL la plata sumei de 909.300 de lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin DGFP Constanţa, precum şi la plata accesoriilor - dobânzi şi penalităţi de întârziere - până la data achitării integrale a prejudiciului“.
 
Reamintim faptul că poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime l-au cercetat pe Vasile Bulat, în vârstă de 58 de ani, din Republica Moldova, administratorul Padroconf SRL şi Orlando Tehnic SRL Constanţa, bănuit de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 2,5 milioane de lei.
 
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a reieşit că bărbatul, în lunile februarie şi aprilie 2010, ar fi înfiinţat două societăţi comerciale şi ar fi declarat sedii fictive pentru societăţile pe care le administra, în vederea sustragerii de la eventuale controale financiare şi vamale.
 
În cauză s-a dispus efectuarea unor constatări tehnico-ştiinţifice de către inspectorii Antifraudă detaşaţi la parchet, în urma cărora a fost stabilit un prejudiciu în valoare totală de 2.477.638 de lei, reprezentând impozit pe profit de plată - 993.180 de lei şi TVA de plată - 1.484.458 de lei.

Despre Orlando Tehnic SRL Constanţa

Orlando Tehnic SRL este o firmă înfiinţată în anul 2010, cu sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Comarnic, ce are ca principală activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Asociaţi şi administratori în firmă sunt Vasile Bulat şi Daniel Babencu.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2013, firma înregistrase o cifră de afaceri 0, profit 0 şi niciun salariat. În schimb, la sfârşitul anului 2012, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 2.703.225 de lei, un profit de 1.026 de lei şi niciun salariat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vasile Bulat, condamnat de Tribunalul Constanţa pentru evaziune fiscală

23 Oct 2015 1187

Cetăţean moldovean trimis în judecată la Constanţa Vasile Bulat, suspectat de evaziune fiscală

24 Oct 2014 1296