Condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa Sergiu Bahaian a fost adus ieri la Curtea de Apel Constanţa

Sergiu Bahaian, cunoscutul regizor bucureştean, condamnat la peste 20 de ani de detenţie pentru că ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni din Constanţa, a fost adus, ieri, la Curtea de Apel Constanţa.
 
Bahaian ar fi trebuit să dea ieri o declaraţie extrem de importantă în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, la 16 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
 
Regizorul bucureştean nu a mai fost audiat, iar dosarul a fost amânat pentru luna viitoare.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, Bahaian a luat 16 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, Dan Negureanu a luat şapte ani închisoare, iar Gheorghe Teleagă a luat opt ani de închisoare. Tot în acest dosar, Tiberiu Pop a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare şi Gheorghe Gruia, la şapte ani de închisoare. Nicolae Mîrşu a luat doi ani de închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, tot doi ani pentru înşelăciune (persoana vătămată - SC Multiinvest SRL) şi alţi doi ani pentru înşelăciune (parte civilă - SC Macofil S.A). După contopire, judecătorii au dispus ca Mîrşu să execute în final pedeapsa principală de trei ani şi patru luni de închisoare. Gheorghe Tirean a luat 14 ani de închisoare, iar Ion Bojin a fost condamnat la zece ani de detenţie.
 
Conform unor surse, cei mai sus precizaţi, în perioada 2005 - 2007, ar fi cumpărat diverse bunuri (maşini, bărci, scule electrice) cu file de cec fără acoperire. În cauză, cei luaţi în colimator ar fi creat un prejudiciu de circa 2 milioane de lei.
 
Revenind la dosarul crimelor de la Constanţa, procurorii DIICOT au reţinut şi faptul că, „instigaţi fiind de către inculpatul Bahaian Sergiu, inculpaţii Şlepac Valentin şi Mîrşu Nicolae l-au ucis pe numitul Cernat Lucian, victima fiind obligată să ingereze alcool, ajungând în imposibilitatea de a se apăra, condiţii în care a fost aruncată în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche“.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu „Condamnații“ Regizorul Sergiu Bahăian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa, scrie o carte. Cum se va numi și ce subiect va avea (video)

08 Nov 2021 6120

Antologia crimelor de la Cernavodă. De la regizorul Sergiu Băhăian la profesoara de psihologie

09 Apr 2021 6805

Consiliul Superior al Magistraturii discută, azi, despre conducerea procurorilor antimafia din Constanța

02 Jun 2020 3770

Exclusiv O nouă pedeapsă pentru Sergiu Bahaian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa!

31 Jan 2017 5999

Sergiu Bahaian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa, din nou în faţa judecătorilor

13 Sep 2016 2733

Sergiu Bahaian, „încălţat“ de Tribunalul Constanţa cu 16 ani de închisoare

13 Mar 2015 2992

Ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni Sergiu Bahaian, condamnat azi de Tribunalul Constanţa la 16 ani de închisoare

12 Mar 2015 2293

Ion Bojin dorește modificarea pedepsei Ultimul martor care a asistat la crimele comandate de Băhăian, va afla dacă i se modifică pedeapsa

18 Jan 2015 3779

Sergiu Băhăian, condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a înşelat mai multe firme

22 Oct 2014 2154

Aruncat în Dunăre Încă 25 de ani de temniţă pentru Sergiu Băhăian, condamnat şi în dosarul asasinatelor din Constanţa

16 Oct 2014 2644

Ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni Sergiu Băhăian rămâne în arest

02 Oct 2014 2636

Matei, Leonte şi Bahaian Delta Force Simbol, o nouă firmă de pază în Constanţa

22 Aug 2014 5670