Condamnat pentru lovire Iată procesele lui Beniamin Ţânţaş, vedeta din accidentul rutieristului Dobrilă

beny-samuel_tantas.jpgBeniamin Ţânţaş apare şi în dosarul 10731/296/2009, obiect „Divorţ", care a fost înregistrat la Judecătoria Satu Mare, pe data de 05.11.2009. Pe data de 10.12.2009, instanţa a admis acţiunea şi a desfăcut, din vina părţilor, căsătoria

Cristian George Dobrilă, lucrătorul Serviciului Rutier Brăila, care s-a ales cu răni grave după ce a fost implicat în accidentul rutier din data de 17 iulie, de pe DN 22 C, nu a fost, încă, operat. Acesta se află în Spitalul Floreasca din Capitală şi a fost transferat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Beniamin Ţânţaş, de 34 de ani, din oraşul Negreşti, judeţul Satu Mare, şoferul care ar fi fost urmărit de rutieristul Dobrilă, nu mai vrea să discute pe marginea subiectului. Beniamin Ţânţaş este unul dintre copiii afaceristului milionar Vasile Ţanţaş, patronul societăţii comerciale Beny Alex SRL. În schimb, mult mai vorbăreaţă pare să fie Natalia Mateuţ, prietena lui Beniamin, care se afla în maşină în momentul în care bărbatul a fost oprit în Cernavodă. „S-au făcut supoziţii doar pentru că autoturismul iubitului meu se afla în zonă, la aproximativ 50 de kilometri de locul accidentului", a mai declarat tânăra.

Pe data de 17 iulie, la ora 20.42, Cristian George Dobrilă, lucrător al Serviciului Rutier Brăila, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu cu motocicleta din dotarea unităţii, pe DN 22C, sensul de mers dinspre Constanţa către Medgidia, a sesizat că un participant la trafic efectua depăşiri neregulamentare şi circula imprudent, motiv pentru care a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. La kilometrul 28+800 m, într-o curbă deosebit de periculoasă, omul legii a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca BMW, condus de Daniel Laurenţiu Angelescu, de 28 de ani, din Constanţa. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a lucrătorului de poliţie. Acesta a fost dus de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la Spitalul Floreasca din Capitală, iar, până în acest moment, rutieristul nu a fost operat. Din păcate, există posibilitatea ca omul legii să rămână paralizat, dat fiind rănile suferite. Conducătorul autoturismului, urmărit de poliţistul Dobrilă, a fost oprit în trafic la Cernavodă, identificat ca fiind Beniamin Ţânţaş, de 34 de ani, din oraşul Negreşti, judeţul Satu Mare. La scurt timp după prezentarea pe larg a dinamicii accidentului, Beniamin Ţânţaş, care este fratele lui Samuel Ţânţaş, fostul subprefect de Satu Mare, preşedintele PDL Negreşti Oaş, ne-a declarat că, din punctul său de vedere, nu are nicio vină pentru producerea accidentului. „Mă întorceam de la mare. Eram în maşină cu prietena mea, Natalia Mateuţ. Nu m-a urmărit niciun poliţist. Şi-au dat seama că nu am nicio vină", ne-a mai declarat Beniamin Ţânţaş. Tânăra a făcut, ieri, o declaraţie, pentru Cancan.ro. „Eram în drum spre Bucureşti şi, la un moment dat, am fost opriţi la intrarea în Cernavodă cum că un poliţist a fost implicat într-un accident. Ni s-a spus că omul a căzut de pe motor, după ce a intrat pe contrasens şi a fost lovit în plin de o maşină. Nu ştiam de acest lucru, atunci am aflat şi noi de această situaţie. Eu şi iubitul meu nu suntem de vină pentru acest accident, poliţistul nu s-a trezit încă din comă pentru a spune adevărul. S-au făcut supoziţii doar pentru că autoturismul iubitului meu se afla în zonă, la aproximativ 50 de kilometri de locul accidentului. Nu ştiu în urmărirea cui pornise poliţistul", a mai declarat Natalia Mateuţ pentru Cancan.

Dosar după dosar

beny.jpg

Numele lui Beniamin Ţânţaş, cel care ar fi fost urmărit de detaşatul Poliţiei Rutiere Constanţa, apare în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor din Satu Mare. Pe data de 7 iulie 2006, pe rolul Judecătoriei Satu Mare a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 6156/296/2006, având ca obiect „Ameninţarea (art. 193 C.p.)", cauză în care părţi au fost Beniamin Ţânţaş (inculpat) şi Vasile Finta (parte vătămată). Pe data de 21.06.2007, magistraţii au încetat procesul penal, dat fiind că părţile s-au împăcat, iar plângerea a fost retrasă. Pe data de 10 iulie 2006, pe rolul Tribunalului Satu Mare a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4713/83/2006, având ca obiect „lovirea sau alte violenţe (art. 180 C.p.)". În acest dosar, Beniamin Ţânţaş şi Vasile Ţânţaş au avut calitatea de recurenţi, iar Patricia Filomena Chifor şi Marin Daniel Bran au fost intimaţi. După mai multe amânări, pe data de 2.02.2007, judecătorii au admis recursurile inculpaţilor, casând în parte, condamnă pe inculpaţi la pedeapsa de 500 lei amendă penală pentru lovire, reduce daunele morale solicitate de partea civilă. Tot la Tribunalul Satu Mare a fost înregistrat, pe data de 14.07.2006 dosarul 4784/83/2006 având ca obiect „Calomnia (art. 206 C.p.)", unde părţi au fost Beniamin Ţânţaş (recurent) şi Patricia Filomena Chifor (intimat). Pe data de 17.11.2006, Tribunalul a admis formulat de individ, casând în întregime şi în rejudecare „achită inculpatul". Beniamin Ţânţaş apare şi în dosarul 10731/296/2009, (Divorţ), care a fost înregistrat la Judecătoria Satu Mare, pe data de 05.11.2009. pe data de 10.12.2009, instanţa a admis acţiunea şi a desfăcut, din vina părţilor, căsătoria. De menţionat că, în acest litigiu, Beniamin Ţânţaş a fost reclamant iar Violeta Ţânţaş pârât. Numele lui Beniamin mai apare şi în dosarul 4295/83/2010, înregistrat în data de 04.06.2010, cu obiect „Plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)". Ţânţaş junior a avut calitatea de petent, iar Halău Marin a fost intimat. Pe data de 27.09.2010, instanţa a luat act de retragerea plângerii formulată de petent. Fiul afaceristului milionar Vasile Ţanţaş mai apare şi în alte litigii, care au avut ca obiect, spre exemplu „Fond funciar anularea P.V. de punere în posesie" şi „Reziliere contract", cauze aflate şi în prezent în atenţia magistraţilor.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.