Condamnat pentru ucidere din culpă Ce daune trebuie să achite fostul secretar al PDL Constanţa

cap_8.jpgÎn şedinţa din data de 19 decembrie 2011, judecătorii au amânat dosarul pentru audierea în calitate de martor a mamei inculpatului, pentru audierea martorilor din rechizitoriu Ioan Petrariu şi Ion Neagu, cât şi pentru audierea unui alt martor încuviinţat părţii civile

Roman Răzvan Ştefănescu, fost secretar executiv al Biroului Permanent Local din cadrul PDL Constanţa, condamnat de magistraţii Judecătoriei Constanţa la un an de închisoare sub supraveghere, va trebui să achite daune materiale şi morale către partea civilă din dosarul în care politicianul a fost judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Astfel, conform datelor oficiale, Roman Răzvan Ştefănescu are termen de încercare stabilit la patru ani, timp în care nu are voie să intre în contact cu legea penală.

stefanescu_-_cercetare_de_la_fata_locului.jpg

Mai mult decât atât, fostul secretar executiv al Biroului Permanent Local din cadrul PDL Constanţa, alături de asigurător, va trebui să scoată din buzunar suma de 3.073,71 de lei cu titlul de daune materiale. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a stabilit că inculpatul, tot împreună cu asigurătorul, va mai trebui să plătească şi daune moral în valoare de 100.000 de lei. Dosarul în care omul politic a fost cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă s-a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa pe data de 5 august 2011. Roman Răzvan Ştefănescu nu a putut fi contactat pentru exprimarea unui punct de vedere. După prima înfăţişare, instanţa de judecată a amânat cauza pentru stabilire cadrul procesul, iar la cea de a doua întâlnire asupra procesului, magistraţii au decis să respingă cererea fostului secretar al PDL Constanţa de prelungire a dreptului de circulaţie pe drumurile publice. La finele unei alte şedinţe, Judecătoria Constanţa a amânat cauza în vederea audierii martorilor din acte lipsă, pentru administrarea probei cu înscrisuri solicitată de apărătorul părţii civile pentru dovedirea pretenţiilor materiale, dar şi pentru audierea a doi martori pentru dovedirea daunelor morale. În şedinţa din data de 19 decembrie 2011, judecătorii au amânat dosarul pentru audierea în calitate de martor a mamei inculpatului, pentru audierea martorilor din rechizitoriu Ioan Petrariu şi Ion Neagu, cât şi pentru audierea unui alt martor încuviinţat părţii civile. În urmă cu două zile, la finele dezbaterilor, Judecătoria Constanşa l-a condamnat pe Roman Răzvan Ştefănescu la un an de închisoare sub supraveghere. Amintim că decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un an de la moartea fostului secretar executiv al PDL Constanţa

16 May 2014 1974