Condamnaţi pentru furt din Baza Americană de la Mihail Kogălniceanu

Cei doi au fost puşi să muncească în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile.
 
Mihai Lucian Guşă şi Alexandru Raicovici, cercetaţi pentru că ar fi sustras patru calculatoare din incinta bazei militare americane de la Mihail Kogălniceanu, au fost condamnaţi de Judecătoria Constanţa.
Guşă a primit doi ani şi trei luni de închisoare pentru furt calificat - faptă din 8 decembrie 2014 - şi alţi 2,3 ani pentru furt calificat - faptă din 9 decembrie 2014. Instanţa a contopit cele două condamnări stabilite şi i-a aplicat bărbatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi trei luni de închisoare, pe care a sporit-o cu 1/3, din doi ani şi trei luni închisoare, respectiv nouă luni de închisoare. Astfel, Guşă a primit, în final, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de supraveghere de trei ani şi şase luni. Judecătoria Constanţa a stabilit că, pe durata termenului de supraveghere, Mihai Lucian Guşă trebuie să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Mai mult decât atât, instanţa i-a impus bărbatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţiile din comunitate, în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune, şi să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Nu este de trecut cu vederea faptul că, pe parcursul termenului de supraveghere, Guşă va presta, conform minutei judecătoreşti, o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul SC Servicii Publice de Mentenanţă Mihail Kogălniceanu ori în cadrul Primăriei/Consiliului Local Mihail Kogălniceanu.

Militarii, fără pretenţii 


Alexandru Raicovici a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare pentru furt calificat, pedeapsa fiind cu suspendare sub supraveghere pe un termen de supraveghere de trei ani şi şase luni. În acest timp, Raicovici va presta şi el muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul SC Servicii Publice de Mentenanţă Mihail Kogălniceanu ori în cadrul Primăriei/Consiliului Local Mihail Kogălniceanu. Instanţa a luat act că persoanele vătămate - militarii americani - nu s-au constituit părţi civile, prejudiciul fiind recuperat prin restituirea bunurilor. Sentinţa din acest dosar nu este una definitivă, motiv pentru care ea a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru luna septembrie.

Din dormitor

Amintim că, aproape de luna decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa informa că „în sarcina inculpatului Mihai Lucian Guşă s-a reţinut că, în data de 8.12.2014, în calitate de angajat al unei firme prestatoare de servicii, în timp ce îşi desfăşura activitatea într-un dormitor aflat în incinta Bazei Militare SUA Mihail Kogălniceanu, prin spargerea unui lacăt de la un dulap, a sustras două laptop-uri mărcile Dell şi Apple şi, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, împreună cu inculpatul Alexandru Raicovici, în calitate de angajaţi ai unei firme prestatoare de servicii, în timp ce îşi desfăşurau activitatea într-un alt dormitor aflat în incinta bazei militare menţionate, prin spargerea unui lacăt de la un dulap, au sustras două laptopuri mărcile Dell şi HP”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a ajuns la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 May 2022 828

Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, în vizită în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

12 Apr 2022 682

Județul Constanța Ministrul apărării din Marea Britanie, în vizită la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO și VIDEO)

08 Apr 2022 764

Constanța Vasile Dîncu, întâlnire cu omologul belgian la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

14 Mar 2022 617

Șefii Statelor Majore a Apărării din SUA și România, întâlnire în Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

08 Mar 2022 1021

Miniștrii apărării din România și Regatul Ţărilor de Jos, întâlnire de lucru la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

07 Mar 2022 794

Județul Constanța Ministrul Vasile Dîncu, întrevedere cu omologul olandez la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

06 Mar 2022 2106

Județul Constanța Președintele României vizitează mâine baza miliară de la Mihail Kogălniceanu

05 Mar 2022 855

Județul Constanța Ministrul apărării germane, Christine Lambrecht, în vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO și VIDEO)

02 Mar 2022 1447

Primii militari din detașamentul cu care contribuie Franța la Forța de Răspuns a NATO au ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

28 Feb 2022 750

UPDATE. Județul Constanța Un nou transport de tehnică militară a SUA a ajuns în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

24 Feb 2022 1458

Trei avioane Eurofighter Typhoon au aterizat la Mihail Kogălniceanu

17 Feb 2022 925

Două aeronave militare americane au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Feb 2022 2865

Secretarul general al NATO, la baza militară Mihail Kogălniceanu „Suntem umăr la umăr, gata să apărăm România și toți aliații NATO”

11 Feb 2022 759

Cum a apărut îmbrăcat Klaus Iohannis la baza Baza Militară Mihail Kogălniceanu (FOTO)

11 Feb 2022 1436