Conduce portulAverea şi interesele comandantului TRIDENT

trident-politist1.jpgSurse avizate spun că în fruntea structurii se află un fost ofiţer de la Crimă Organizată

Auzim despre structura TRIDENT, care ar trebui să acţioneze în Portul Constanţa, pe la colţuri. Nimic oficial, puţinele informaţii care apar despre acest subiect - în afara celor oferite la momentul lansării proiectului şi când acesta părea un suspect - vin „pe surse". Un subiect despre care multora le place să vorbească, dar pe care poate că puţini îl cunosc cu adevărat. Structura din Portul Constanţa care ar trebui să se ocupe cu supravegherea şi prevenirea infracţionalităţii transfrontaliere, TRIDENT, suscită încă interesul multora. În acest context, ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele şefului TRIDENT, astfel cum sunt ele redate în documentele oficiale.

trident-portulconstanta.jpgAşa cum precizam în ediţia anterioară, proiectul TRIDENT s-a născut în urmă cu aproximativ şapte ani, din nevoia de a combate grupările de crimă organizată ce acţionau (şi, probabil, încă acţionează) în porturile constănţene şi nu numai. Surse avizate spun că în fruntea structurii se află un fost ofiţer de la Crimă Organizată, Adrian Moldoveanu. Membru al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Adrian Moldoveanu este căsătorit cu agentul Daniela Moldoveanu, de la fostul Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră. Conform declaraţiei de avere completate în octombrie 2010 şi afişată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, Adrian Moldoveanu deţinea o treime dintr-un teren intravilan situat în Constanţa, fiind vorba despre o suprafaţă totală de 300 de metri pătraţi, moştenită în 1997. În acelaşi an, şeful de la TRIDENT a moştenit şi o treime dintr-un teren agricol de 9.600 mp, tot în Constanţa. Adrian Moldoveanu deţine împreună cu soţia un apartament de 50 mp, tot în Constanţa, cumpărat în 1997, dar şi un autoturism Daewoo Matiz, fabricat în 2004.

Soţia, cu venitul scăzut

Fără bani puşi la ciorap sau acţiuni la diverse firme, cel care conduce una dintre cele mai interesante structuri din Portul Constanţa a notat că avea datorii totale de 4.000 de euro şi 23.000 de lei, fiind vorba despre două credite contractate în anii 2008 şi 2010. Din activitatea desfăşurată în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române; Moldoveanu a realizat un venit anual de 36.000 de lei, în timp ce venitul soţiei, angajat al fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, se ridica la 26.635 de lei. Totodată, în declaraţia de interese, pe care Adrian Moldoveanu a completat-o „cunoscând prevederile articolului 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii", acesta a menţionat că este membru al Corpului Naţional al Poliţiştilor, dar şi al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Soţia sa a menţionat în declaraţia de avere din mai 2011 că deţine o treime din cele două terenuri menţionate şi de soţul său, diferenţa fiind că, în ceea ce priveşte bunurile mobile, alături de autoturismul Daewoo Matiz a apărut şi un Hyundai Accent fabricat în 2005, luat în leasing. În ceea ce priveşte datoriile, acestea se ridicau tot la 4.000 de euro şi 23.000 de lei, în timp ce venitul din salariu al agentului de la Frontieră scăzuse la 24.698 de lei. Soţul său încasase de la IGPR suma de 39.600 de lei. Şi Daniela Moldoveanu este membru al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

daniel

28 Jan, 2012 10:03

Smecherii de la Trident au pensiuni la Vama Veche, nu Matiz!

barbi

28 Jan, 2012 09:57

Daca vreti sa scrieti articole interesante verificati daca pe site-ul IGPR exista sau nu declaratia de avere a adevaratului sef al Tridentului.

regina

28 Jan, 2012 09:45

Lumea vorbeste ca de fapt altcineva a condus si conduce dintotdeauna Tridentul, cineva care se crede ofiter de informatii conspirat, cu toate ca-l cunoaste toata politia de frontiera si nu numai. Si in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie puternica! Dar exista coruptie in portul Constanta???

Articole asemanatoare

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

14 Feb 2024 1065