Eveniment

Constanța Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

  • Aproximativ 80 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.
Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber. 

Aproximativ 80 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța. 

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 45 de societăți comerciale și au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 101.000 de lei, dintre care 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 pentru pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 149 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat 5 controale la obiective de pe litoral (unități de turism, cluburi și discoteci). În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 40 de deficienţe, fiind aplicate 33 de avertismente şi 7 sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă, în valoare totală de 42.500 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor! 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 800 de persoane, amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Alte nereguli

21 Aug 2020 740