Constanța LIVE TEXT. Se semnează contractele de delegare de gestiune a serviciului public de transport judeţean de persoane (GALERIE FOTO)

Mihai Lupu, președinte CJC Joi, 08 septembrie 2022, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța, are loc o conferinţă de presă, pe tema delegării serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate, în judeţul Constanţa.
 

În cadrul conferinţei, susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, vor fi semnate contractele de delegare de gestiune a serviciului, fiind prezentate, totodată, grupele de trasee, traseele, precum şi capacităţile de transport pe fiecare grupă în parte.

Alături de conducerea CJC, la conferinţă vor fi prezenţi şi reprezentanţii firmelor de transport contractate., anunță reprezentanții Consiliului Județean Constanța. 


Lotul 3 este anulat cu procese în instanță, nu s-a atribuit, fiind două loturi (3 și 7) neatribuite dintr-un total de 7. Ambele loturi neatribuite au fost contestate. Sunt procese pe rol. 

 Astăzi are loc semnarea contractelor pentru loturile atribuite.

Mihai Lupu, președinte CJC

Aceste loturi vor fi acoperite de contractele aflate în vigoare pana la finalizarea proceselor., anunță Mihai Lupu. 


La nivelul CJC va funcționa un departament care va monitoriza derularea acestor contracte, care are valabilitate 7 ani.

Mihai Lupu a mai spus ca licitația a fost una corectă și cine are îndoieli și dovezi să se adreseze instituțiilor abilitate.


Gihan Eserghep de la Metropolitan semnează contactele.

În privința tarifelor, președintele CJC spune că acestea vor fi cele din contracte și vor întra în vigoare la 3 luni după semnarea acestora.

Gihan Eserghep de la Metropolitan

Și reprezentantul Transevren, Evren Omer, semnează contractele.

reprezentantul Transevren, Evren Omer
 
 


În secțiunea Galerie foto a materialului puteți accesa imagini cu contractele mai sus menționate. 


Amintim că, consilierii judeţeni s-au reunit la data de 31 august 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 25 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Un proiect important, dezbătut și aprobat cu un număr de 20 voturi pentru, a fost cel cu privire la aprobarea tarifelor de călătorie și a abonamentelor pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța, pentru traseele aferente loturilor 1,2,4,5,6 și 8.

Aceste tarife rezultate vin în urma încheierii procedurii de licitație deschisă, privind încheierea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public de persoane. 

În cadrul procedurii au fost ofertate, pe fiecare grupă de trasee, următoarele tarife medii (lei/km/loc) cu TVA inclus: grupa nr. 1 - 0,39 lei,  grupa nr. 2 - 0,19 lei, grupa nr. 4 - 0,37 lei, grupa nr. 5 - 0,14 lei, grupa nr. 6 - 0,17 lei, grupa nr. 8 - 0,27 lei.


În urma efectuării studiului de trafic şi de oportunitate, au fost stabilite opt grupe de trasee pentru care au fost demarate procedurile de licitaţie privind delegarea gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane. În urma încheierii licitaţiei publice, au fost atribuite contracte pentru şase din totalul de opt grupe de trasee, după cum urmează:


Grupa nr. 1, formată din 6 trasee ce tranzitează localităţile Mangalia, Negru Vodă, Viroaga, 2 Mai, Limanu, Vama Veche, Darabani, Vâlcele, 23 August, Moşneni, Dulceşti şi Pecineaga, a fost atribuită asocierii dintre firmele de transport NORDIANA NIS S.R.L. (lider), CONSTANT TRANS S.R.L. (asociat), SIMPA TRANS S.R.L.(asociat), GRUP ATYC S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de vehicule active: 13 din care 5 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 8 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi un număr total de vehicule rezerve: 3 din care 1 vehicul cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 2 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 2, formată din 5 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Agigea, Eforie, Costineşti, Cumpăna, Mangalia şi Techirghiol, a fost atribuită asocierii dintre METROPOLITAN S.R.L. (lider), GRUP ATYC S.R.L. (asociat), NORDIANA NIS S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de vehicule active: 28 din care 12 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 16 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de vehicule rezerve: 3 din care 2 vehicule cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 3, formată din 6 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Murfatlar, Poarta Albă, Cobadin, Fântâna Mare, Deleni, Dunăreni, Adamclisi, Viile, Dobromir, Oltina şi Ostrov, nu a fost încă atribuită, cele două oferte depuse în cadrul procedurii fiind neconforme şi, prin urmare, respinse de către comisia de evaluare. Există un proces pe rol în acest sens şi în funcţie de hotărârea judecătorească se va proceda la reevaluarea ofertelor sau la reluarea procedurii, după caz.

Grupa nr. 4, formată din 11 trasee ce tranzitează localităţile Hârşova, Ciobanu, Gârliciu, Ghindăreşti, Topalu, Horia, Cloşca, Constanţa, Târguşor, Râmnicu de Jos, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Dorobanţu, Vulturu, Crucea, Rasova şi Dunăreni, a fost atribuită asocierii dintre TRANSEVREN S.R.L. (lider), DUMACRIS INST S.R.L.(asociat), TRANS MOVIAY S.R.L. (asociat), MENV-TRANSCOM S.R.L. (asociat),  MARCOTRANS S.R.L.(asociat), GIS TRANS RAPID S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 19 vehicule active, din care 15 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 4 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve, cu o capacitate  ≤ 22 locuri.

Grupa nr. 5, formată din 6 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Ovidiu, Nazarcea, Sibioara, Fântânele, Năvodari, Palazu Mic, Vulturu şi Gârliciu, a fost atribuită asocierii METROPOLITAN S.R.L. (lider) şi DORINȚA S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 16 vehicule active, din care 8 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 8 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve, din care 1 vehicul cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 6, formată din 11 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Ovidiu, Poarta Albă, Cuza Vodă, Ţibrinu, Peştera, Petroşani, Crucea, Băltăgeşti, Adamclisi, Carvăn şi Cobadin, a fost atribuită asocierii METROPOLITAN S.R.L. (lider), GRUP ATYC S.R.L. (asociat) şi FILBUS TRAVEL AGENCY S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 22 de vehicule active, din care 15 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 7 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve: din care 1 vehicul cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 7, formata din 5 trasee ce tranzitează localităţile Năvodari, Corbu, Vadu, Săcele, Cogealac şi Mihai Viteazu, nu a fost încă atribuită. Pentru această grupă s-au primit două oferte, una fiind declarată câştigătoare iar cea de-a doua, respinsă. Şi aici există un proces pe rol, după finalizarea căruia se va definitiva procedura de atribuire.

Grupa nr. 8, formata din 7 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Mereni, Bărăganu, Potârnichea, Biruinţa, Topraisar, Mereni, Ciobăniţa, General Scărişoreanu, Chirnogeni, Amzacea, Dumbrăveni, Negru Vodă, Plopeni, Tufani, a fost atribuită asocierii TRANSEVREN S.R.L. (lider), DUMACRIS INST S.R.L. (asociat), TRANS TUR S.R.L. (asociat) şi GEGI S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 18 vehicule active, din care 14 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 4 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve: din care 1 vehicul cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Cristian Popescu Piedone, prezent la Constanța pentru lansarea candidaturilor la Primărie și CJ din partea PUSL (FOTO)

08 May 2024 685

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 468

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 830

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL - „Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 784

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1088

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 606

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 818

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 763

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 687

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 711

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 795

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 646

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1376

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 711

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1287