Constanța LIVE TEXT. Se semnează contractele de delegare de gestiune a serviciului public de transport judeţean de persoane (GALERIE FOTO)

Mihai Lupu, președinte CJC Joi, 08 septembrie 2022, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța, are loc o conferinţă de presă, pe tema delegării serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate, în judeţul Constanţa.
 

În cadrul conferinţei, susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, vor fi semnate contractele de delegare de gestiune a serviciului, fiind prezentate, totodată, grupele de trasee, traseele, precum şi capacităţile de transport pe fiecare grupă în parte.

Alături de conducerea CJC, la conferinţă vor fi prezenţi şi reprezentanţii firmelor de transport contractate., anunță reprezentanții Consiliului Județean Constanța. 


Lotul 3 este anulat cu procese în instanță, nu s-a atribuit, fiind două loturi (3 și 7) neatribuite dintr-un total de 7. Ambele loturi neatribuite au fost contestate. Sunt procese pe rol. 

 Astăzi are loc semnarea contractelor pentru loturile atribuite.

Mihai Lupu, președinte CJC

Aceste loturi vor fi acoperite de contractele aflate în vigoare pana la finalizarea proceselor., anunță Mihai Lupu. 


La nivelul CJC va funcționa un departament care va monitoriza derularea acestor contracte, care are valabilitate 7 ani.

Mihai Lupu a mai spus ca licitația a fost una corectă și cine are îndoieli și dovezi să se adreseze instituțiilor abilitate.


Gihan Eserghep de la Metropolitan semnează contactele.

În privința tarifelor, președintele CJC spune că acestea vor fi cele din contracte și vor întra în vigoare la 3 luni după semnarea acestora.

Gihan Eserghep de la Metropolitan

Și reprezentantul Transevren, Evren Omer, semnează contractele.

reprezentantul Transevren, Evren Omer
 
 


În secțiunea Galerie foto a materialului puteți accesa imagini cu contractele mai sus menționate. 


Amintim că, consilierii judeţeni s-au reunit la data de 31 august 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 25 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Un proiect important, dezbătut și aprobat cu un număr de 20 voturi pentru, a fost cel cu privire la aprobarea tarifelor de călătorie și a abonamentelor pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța, pentru traseele aferente loturilor 1,2,4,5,6 și 8.

Aceste tarife rezultate vin în urma încheierii procedurii de licitație deschisă, privind încheierea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public de persoane. 

În cadrul procedurii au fost ofertate, pe fiecare grupă de trasee, următoarele tarife medii (lei/km/loc) cu TVA inclus: grupa nr. 1 - 0,39 lei,  grupa nr. 2 - 0,19 lei, grupa nr. 4 - 0,37 lei, grupa nr. 5 - 0,14 lei, grupa nr. 6 - 0,17 lei, grupa nr. 8 - 0,27 lei.


În urma efectuării studiului de trafic şi de oportunitate, au fost stabilite opt grupe de trasee pentru care au fost demarate procedurile de licitaţie privind delegarea gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane. În urma încheierii licitaţiei publice, au fost atribuite contracte pentru şase din totalul de opt grupe de trasee, după cum urmează:


Grupa nr. 1, formată din 6 trasee ce tranzitează localităţile Mangalia, Negru Vodă, Viroaga, 2 Mai, Limanu, Vama Veche, Darabani, Vâlcele, 23 August, Moşneni, Dulceşti şi Pecineaga, a fost atribuită asocierii dintre firmele de transport NORDIANA NIS S.R.L. (lider), CONSTANT TRANS S.R.L. (asociat), SIMPA TRANS S.R.L.(asociat), GRUP ATYC S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de vehicule active: 13 din care 5 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 8 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi un număr total de vehicule rezerve: 3 din care 1 vehicul cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 2 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 2, formată din 5 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Agigea, Eforie, Costineşti, Cumpăna, Mangalia şi Techirghiol, a fost atribuită asocierii dintre METROPOLITAN S.R.L. (lider), GRUP ATYC S.R.L. (asociat), NORDIANA NIS S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de vehicule active: 28 din care 12 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 16 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de vehicule rezerve: 3 din care 2 vehicule cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 3, formată din 6 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Murfatlar, Poarta Albă, Cobadin, Fântâna Mare, Deleni, Dunăreni, Adamclisi, Viile, Dobromir, Oltina şi Ostrov, nu a fost încă atribuită, cele două oferte depuse în cadrul procedurii fiind neconforme şi, prin urmare, respinse de către comisia de evaluare. Există un proces pe rol în acest sens şi în funcţie de hotărârea judecătorească se va proceda la reevaluarea ofertelor sau la reluarea procedurii, după caz.

Grupa nr. 4, formată din 11 trasee ce tranzitează localităţile Hârşova, Ciobanu, Gârliciu, Ghindăreşti, Topalu, Horia, Cloşca, Constanţa, Târguşor, Râmnicu de Jos, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Dorobanţu, Vulturu, Crucea, Rasova şi Dunăreni, a fost atribuită asocierii dintre TRANSEVREN S.R.L. (lider), DUMACRIS INST S.R.L.(asociat), TRANS MOVIAY S.R.L. (asociat), MENV-TRANSCOM S.R.L. (asociat),  MARCOTRANS S.R.L.(asociat), GIS TRANS RAPID S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 19 vehicule active, din care 15 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 4 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve, cu o capacitate  ≤ 22 locuri.

Grupa nr. 5, formată din 6 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Ovidiu, Nazarcea, Sibioara, Fântânele, Năvodari, Palazu Mic, Vulturu şi Gârliciu, a fost atribuită asocierii METROPOLITAN S.R.L. (lider) şi DORINȚA S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 16 vehicule active, din care 8 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 8 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve, din care 1 vehicul cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 6, formată din 11 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Ovidiu, Poarta Albă, Cuza Vodă, Ţibrinu, Peştera, Petroşani, Crucea, Băltăgeşti, Adamclisi, Carvăn şi Cobadin, a fost atribuită asocierii METROPOLITAN S.R.L. (lider), GRUP ATYC S.R.L. (asociat) şi FILBUS TRAVEL AGENCY S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 22 de vehicule active, din care 15 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 7 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve: din care 1 vehicul cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.

Grupa nr. 7, formata din 5 trasee ce tranzitează localităţile Năvodari, Corbu, Vadu, Săcele, Cogealac şi Mihai Viteazu, nu a fost încă atribuită. Pentru această grupă s-au primit două oferte, una fiind declarată câştigătoare iar cea de-a doua, respinsă. Şi aici există un proces pe rol, după finalizarea căruia se va definitiva procedura de atribuire.

Grupa nr. 8, formata din 7 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Mereni, Bărăganu, Potârnichea, Biruinţa, Topraisar, Mereni, Ciobăniţa, General Scărişoreanu, Chirnogeni, Amzacea, Dumbrăveni, Negru Vodă, Plopeni, Tufani, a fost atribuită asocierii TRANSEVREN S.R.L. (lider), DUMACRIS INST S.R.L. (asociat), TRANS TUR S.R.L. (asociat) şi GEGI S.R.L. (asociat). Această grupă va fi deservită de un număr total de 18 vehicule active, din care 14 vehicule cu capacitatea ≤ 22 locuri şi 4 vehicule cu capacitatea ≥ 23 locuri, precum şi de un număr total de 2 vehicule rezerve: din care 1 vehicul cu capacitatea  ≤ 22 locuri şi 1 vehicul cu capacitatea ≥ 23 locuri.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PMP solicită reabilitarea de urgență a tuturor școlilor și grădinițelor aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur

08 Feb 2023 306

Gheorghe Moldovan, primarul din Albești, este înmormântat azi! (FOTO+VIDEO)

08 Feb 2023 2151

Președintele CJ Constanța, la locul accidentului în care a decedat primarul comunei Albești. „Este o pierdere imensă pentru toți, pentru noi colegii care l-am iubit“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 2478

Dr.Prăzaru, cooptat în echipa care se ocupă de construirea Spitalului de Pediatrie. Șeful de proiect este un funcționar din Consiliul Județean

05 Feb 2023 890

Mihai Lupu, Președintele CJC, vizită de lucru la Spitalul Județean Constanța. Una dintre problemele evidențiate de medici, timpul de așteptare al pacienților care se prezintă în UPU (VIDEO)

04 Feb 2023 797

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Eu voi decide dacă voi mai candida. Mi se pare corect ca PNL să analizeze și alte variante”! (VIDEO)

31 Jan 2023 1055

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu „Până în toamnă va fi gata Teatrul de Vară Mamaia. Vom organiza Festivalul de la Mamaia“ (VIDEO)

30 Jan 2023 695

ZIUA LIVE Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța- „Nu a fost ușor în cei doi ani de mandat. Am parcurs o perioadă grea“ (VIDEO)

30 Jan 2023 952

Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 903

ZIUA LIVE. Cum arată județul Constanța în 2023? Proiecte, investiții și contracte reziliate!

29 Jan 2023 1065

Președintele CJC a suplimentat ordinea de zi a ședinței din luna ianuarie. Vezi ce proiecte vor intra la vot?

29 Jan 2023 730

O piesă emoționantă la 20 de ani de existență a Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. Cadou – va avea o nouă casă (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Jan 2023 1013

Comunicat de presă Respect, dle Lupu! Ați lăsat litoralul fără delfini!

26 Jan 2023 369

Președintele CJ Constanța „Sărbătorim 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, cel dintâi pas important spre crearea României moderne, democratice și prospere“

24 Jan 2023 551

Contestație în anulare. A fost admis recursul în dosarul prin care Asociația Elevilor cere Consiliului Județean Constanța asigurarea transportului gratuit

23 Jan 2023 731