Constanța Salvamar jefuit în timpul unei misiuni, pe plaja din Costinești. Care a fost șirul evenimentelor (video)

  • La data de 4 iulie polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați cu privire la furtul unui telefon mobil de pe plajă.
  • La fața locului, polițiștii au găsit un bărbat, care fusese imobilizat de un turist aflat în concediu, jandarm în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.
  • Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la sediul poliției pentru audieri.
Florin Secăreanu, salvamarul care a fost jefuit în timp ce era în misiune, în urmă cu două zile, pe plaja din Costinești, spune care a fost șirul evenimentelor.

„Practic am fost anunțați că este o persoană care se îneacă. Intervenția s-a făcut prin deplasare pe apă cu ambarcațiunile, iar o altă echipă a intervenit pe uscat, așteptând la mal pentru acordarea primului ajutor”, spune salvamarul.


El a mai spus că a lăsat telefonul pe jos când acorda primul ajutor. Și-a dat seama că obiectul a disparut atunci când a vrut să ia legătura cu echipajul SMURD.

„Am vrut să iau legătura cu serviciul 112, cu SMURD-ul, pentru a-l direcționa către noi, să le spunem poziția clară unde ne aflăm. Am observat că nu mai este telefonul”.


Cel care l-a ajutat să-și recupereze bunul este polițist în cadrul IPJ Covasna, detașat pe litoral, și se afla în timpul liber. El a spus că și-a dat seama de dispariția telefonului când salvamarul a observat că nu are cum să comunice cu ofițerii SMURD. 

Acesta a spus că a mai fost ajutat de un jandarm din cadrul IJJ Timiș, aflat și el în timpul liber.

Oficial de la IPJ Constanța

„Duminică după-amiaza, un coleg din cadrul IPJ Covasna, fiind detașat pe litoral în cadrul poliției stațiunii Costinești, fiind în timpul liber, a observat cum o persoană se îneacă, a sărit în apă după persoana respectivă, a reușit să-l prindă și să-l scoată la mal unde a fost preluat de salvamari. Ulterior au ajuns și cadrele medicale la fața locului. Am înțeles că i s-a aplicat protocolul de resuscitare, a fost transportat la spital. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani din județul Iași. Acesta este conștient și cooperant, starea lui de sănătate este una bună.

În timp ce salvamarul îi acorda primul ajutor tânărului, acesta și-a lăsat telefonul pe nisip și a fost sustras de către o persoană care a și fugit ulterior. În scurt timp a fost identificată persoana respectivă, aceasta a fost prinsă și imobilizată de către un coleg din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara. Bărbatul în cauză, de 48 de ani, a fost condus la sediul poliției pentru audieri și s-a întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.










  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.