Prinşi după o urmărire ca-n filme! Studenţi israelieni de la Universitatea „Ovidius“, arestaţi preventiv după ce ar fi sechestrat un tânăr

Patru studenţi israelieni de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa au fost arestaţi preventiv, ei fiind acuzaţi de comiterea unei infracţiuni de lipsire de libertate.
 
Cei patru băieţi cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, sunt de origine arabă. În urmă cu câteva zile, ei ar fi contactat un tânăr de 23 de ani din Ploieşti, pentru a face cu acesta un schimb de autoturisme. Băiatul a venit la Constanţa pe 2 noiembrie şi le-a dat israelienilor un Audi break înmatriculat în Bulgaria şi a primit la schimb un Alfa Romeo.
 
Întâmplarea a făcut că după puţin timp, maşina pe care le-a dat-o studenţilor să se strice. Nervoşi, studenţii străini au plecat în căutarea ploieşteanului, pe care l-au găsit într-o benzinărie. L-au băgat în maşina lor, aparent împotriva voinţei sale şi l-au plimbat timp de o oră pe străzile Constanţei încercând prin diverse metode să-l convingă să renunţe la tranzacţie.
 
În jurul orei 15:00, i-au dat drumul să plece. Doar că băiatul de 23 de ani a mers glonţ la poliţie unde a depus plângere împotriva presupuşilor agresori. După numai trei ore, oamenii legii i-au identificat pe cei patru studenţi şi i-au adus la audieri. În timpul nopţii, pe numele lor au fost emise mandate de arestare, care ulterior, la hotărârea instanţei s-au transformat în mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Victima celor patru le-a spus anchetatorilor că tinerii au asmuţit asupra lui un câine dintr-o rasă periculoasă şi că, la un moment dat l-au dus pe malul lacului Siutghiol unde l-ar fi ameninţat că îl aruncă în apă. 

După ce au înregistrat plângerea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pornit pe urmele celor patru israelieni. I-au filat timp de câteva ore, pentru a-i prinde, ulterior, după o urmărire ca-n filme, în staţiunea Mamaia. 

Tinerii au fost blocaţi în trafic de poliţişti, scoşi din maşină şi încătuşaţi. 

Cei patru israelieni se numesc Ali Nassar, Mohammad Nassar, Mustafa Nassar şi Tareq Yassin. În timpul audierilor, ei au solicitat prezenţa unui interpret, pe motiv că nu cunosc bine nicio limbă de circulaţie internaţională. Totuşi, până acum, niciunul dintre tineri nu a cerut asistenţă consulară. 

Reprezentanţii Universităţii „Ovidius“ din Constanţa au declarat pentru ZIUA de Constanţa că nu au fost informaţi de către organele de anchetă cu privire la acest caz. De aceea, ei nu pot confirma, dar nici infirma producerea evenimentelor, însă spun că vor oferi un punct de vedere oficial, imediat ce situaţia se va clarifica. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța Cine a urcat pe podium la Crosul „Gaudeamus”, de la Mamaia (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 998

Campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României desfășurată de polițiștii de la Imigrări

12 Oct 2023 699

MAE 500 de burse de studii oferite studenților străini din afara spațiului Uniunii Europene

02 Aug 2023 1419

Universitatea Ovidius din Constanța a organizat un nou eveniment în cadrul unui proiect internațional dedicat integrării studenților străini

31 May 2022 2040

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un nou eveniment din cadrul unui proiect internațional dedicat integrării studenților străini

14 Jul 2021 1492

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

25 Dec 2018 1923

Universitatea Ovidius, în topul 5 al universităților cu studenți străini

10 Sep 2014 2818