Constănţeni comemoraţi în Baza Militară Kandahar din Afganistan (video)

Militarii români dislocaţi în Baza Militară Kandahar din Afganistan au participat la dezvelirea şi sfinţirea Monumentului Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, după aplicarea unei plăci comemorative de marmură inscripţionată cu numele acestora. Pe placa de marmură se află numele lui Ionel Gheorghiţă Drăguşanu, încadrat în Batalionul 341 Infanterie din Topraisar, al lui Vasile Claudiu Popa, din localitatea Corbu, şi al lui Adrian Postelnicu, din Alba Iulia, care locuia în municipiul Constanţa.
 
Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghiță Dragușanu şi-a pierdut viaţa la data de 20 iunie 2006, în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, transportorul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat. Dragușanu a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război. Ionel Gheorghiţă Drăguşanu s-a născut pe 1 octombrie 1968 și era încadrat în Batalionul 341 Infanterie din Topraisar.
 
Vasile Claudiu Popa, din localitatea Corbu, judeţul Constanţa, a decedat la 23 septembrie 2013. Potrivit MApN, Popa, membru al Grupului Naval de Forţe pentru operaţii speciale, a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului. „Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, în vârsta de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO Article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. A fost decorat cu Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, conform MApN.
 
Video
IN MEMORIAM IONEL GHEORGHITA DRAGUSANU

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Forțele aliate se retrag din Afganistan Lista militarilor români ucişi în misiunile executate în teatrele de operaţii

16 Apr 2021 2450

Divizia 2 Infanterie Getică Transfer de autoritate în Kandahar

26 Aug 2018 2853

Atentat sinucigaș la o bază militară din Kandahar-Afganistan. Zeci de soldați uciși. Baza militară a fost complet distrusă

19 Oct 2017 15594

Rechinii albi. Iulie 2016 - martie 2017. Piaţa Ovidiu - Afganistan. Premiere, fraţi gemeni, răniţi de duşmanul invizibil, decoraţi. Întreaga poveste

21 Mar 2017 10812

Unul din Rechinii Albi, din Topraisar, rănit în Afganistan, s-a întors la Kandahar. Detalii despre ceilalți răniți

07 Nov 2016 8560

Alarmă de atac cu rachete în baza militară de la Kandahar, din Afganistan

26 Feb 2016 4721