Contrabandiştii din Constanţa fac victime Un poliţist de frontieră a fost rănit în misiune

Un poliţist de frontieră a fost rănit în misiune, miercuri seară. Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, agent-şef adjunct de poliţie Marius Ovidiu Niculescu, poliţistul a fost lovit intenţionat cu maşina de către un presupus contrabandist de ţigări. Bărbatul, care se afla în maşină alături de o a doua persoană, a reuşit să scape.
 

Cei doi bărbaţi au fost depistaţi, pe raza municipiului Constanţa, în timp ce tranzacţionau 10.000 de ţigarete de contrabandă dintr-un autoturism.
 
Potrviti anchetatorilor, „în tentativa de a scăpa, şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care intenţiona să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri. Observând că autoturismul nu opreşte şi că viaţa colegului este pusă în pericol, un alt poliţist de frontieră aflat în misiune a efectuat somaţiile legale, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trâgînd un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras alte 7 cartuşe spre pneurile autoturismului. Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-şi deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului Constanţa“.
 
Un echipaj din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa şi un echipaj al Poliţiei Rutiere au fost chemate în ajutorul poliţiştilor de frontieră.
Polițistul rănit a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța pentru îngrijiri medicale, iar în prezent, starea lui este stabilă. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 10.000 de ţigarete gasite la fata locului, evaluate la aproximativ 5.000 de lei, şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.