Controale în Delta Dunării, în complexul lagunar Razim-Sinoe și în județele Tulcea și Constanța. Peste 2 tone de pește, confiscate (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Poliția RomânăÎn perioada 2 - 4 mai a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, fiind efectuate 7 controale în Delta Dunării, în complexul lagunar Razim-Sinoe și în județele Tulcea și Constanța.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, astfel, au fost indisponibilizate 2.100 de kilograme din diferite specii de pește și 4 kilograme de raci.

Totodată, au fost constatate 10 infracțiuni, 6 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și 4 infracțiuni de fals și uz de fals, fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări, 6 persoane.

De asemenea, au fost indisponibilizate o ambarcațiune, 3 autovehicule, 2 rame, 26 de unelte de pescuit, printre care o unealtă de tip setcă monofilament, 11 plase din fir textil şi 2 plase de tip multifilament – în lungime totală de peste 1 kilometru, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind de aproximativ 89.300 de lei.

Exemple:

1. La data de 3 mai a.c., ora 18.15, pe drumul județean 222B, la ieșire din localitatea Vasile Alecsandri, județul Tulcea, polițiștii din cadrul Serviciului de Politie „Delta Dunării” au depistat în trafic o autoutilitară, în care se aflau doi bărbați, care transportau 700 de kilograme de pește din speciile crap, șalău, păstrăv, biban, caras, plătică, șprot, crap sub dimensiunea minimă legală și șalău sub dimensiunea minimă legală, precum și 4 kilograme de raci.

Cele două persoane au prezentat ca document de proveniență o factură justificativă pentru o parte din cantitatea de pește identificată în autoutilitară, despre care exista bănuiala rezonabilă că ar fi fost întocmită în fals, peștele provenind din fapte de braconaj piscicol, săvârșite în zona lacurilor Sinoe – Zmeica – Istria, județul Constanța.

Cantitatea de pește și raci a fost confiscată si predată unei societăți de profil spre valorificare.

Autoutilitara a fost ridicată și indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj piscicol, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.


2. La data de 3 mai a.c., ora 18.45, pe drumul județean 222B, în localitatea Sâmbăta Nouă, județul Tulcea, polițiștii din cadrul Serviciului de Politie „Delta Dunării” au depistat în trafic o autoutilitară, în care se afla un bărbat, din localitatea Istria, județul Constanța, care transporta 1.300 de kilograme de pește din speciile caras, crap, plătică, chefal, șalău, biban, crap sub dimensiunea minimă legală și șalău sub dimensiunea minimă legală.

Bărbatul a prezentat ca document de proveniență un aviz de însoțire a mărfii, ce justifica o parte din cantitatea de pește identificată în autoutilitară, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost întocmit în fals, peștele provenind din infracțiuni de braconaj piscicol săvârșite în zona lacurilor Sinoe – Zmeica – Istria, județul Constanța.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil spre valorificare.

Autoutilitara a fost ridicată și indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj piscicol, fals în înscrisuri sub semnătura privată și uz de fals.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea

06 Apr 2024 437

ARBDD În atenția pescarilor din zona Deltei!

15 Oct 2023 929

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării Control antibraconaj pe Lacul Gorgova! (VIDEO)

20 Sep 2023 813

Județul Tulcea Șapte exemplare vii de sturion, redate mediului natural de polițiștii de frontieră (VIDEO)

29 Aug 2023 842

Caz șocant în Delta Dunării! Cinci sturioni, descoperiți de polițiști în plasele braconierilor (VIDEO)

25 Aug 2023 2848

Aproximativ 300 kg de pește confiscate de polițiști de la suspecți de braconaj în Delta Dunării (VIDEO)

28 Jan 2023 1600

Acțiuni în Delta Dunării, pentru combaterea braconajului piscicol și a evaziunii fiscale (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Nov 2022 1190

Acțiune de combatere a braconajului piscicol în RBDD - zona de pescuit comercial Roșu-Puiu. Scule și unelte de pescuit, verificate (video)

18 Sep 2021 2175

Monitorizare continuă și acțiuni de control antibraconaj în Rezervația Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

10 Sep 2021 1630

Braconaj în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

14 Aug 2021 2059

Rezervația Biosferei Delta Dunării Acțiunile vor continua. Control anti-braconaj în Golful Musura (video)

24 May 2021 2073

Acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol. Polițiștii au eliberat în mediul natural 11 sturioni și opt delfini (video)

18 May 2020 2015

Acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol, pe teritoriul rezervației biosferei Delta Dunării (galerie foto)

17 Feb 2020 1618

Dezbatere privind activitățile anti-braconaj pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

19 Feb 2019 2161

Acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol în Delta Dunării. Tone de pește au fost confiscate de la suspecți de braconaj

03 Nov 2018 1647