Cresc soldele şi salariile Ministerul Afacerilor Interne recuperează și diferențele față de MApN

Începând cu luna ianuarie 2020, intră în vigoare o serie de măsuri fiscal-bugetare care privesc polițiștii, militarii și personalul civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aprobate de Guvernul României conform OUG 1/2020, publicată în Monitorul Oficial din 9 ianuarie 2020, potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială de internet a Ministerului Afacerilor Interne.
 

Astfel, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se majorează cu 1/3 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4).

 
O altă măsură luată în sprijinul angajaților MAI, în urma demersurilor ministrului afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, în calitate de senator, este actualizarea, începând cu această lună, a alocației valorice pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.
 
De asemenea, pentru perioada 2020-2021,  personalul MAI care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează, va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile.
 
Începând din această lună, cuantumul sporurilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară de care beneficiază angajații MAI se menține la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial despre salariile polițiștilor și militarilor. Ce se întâmplă cu salariile de bază, indemnizațiile și sporurile de la 1 ianuarie 2019

04 Jan 2019 5018

Olguța Vasilescu a prezentat creșterile salariale ale militarilor și polițiștilor valabile de la 1 iulie 2017

06 Apr 2017 28701