Cristi Borcea continuă afacerile cu CFR SA prin Crimbo Gas 2000 SRL (document)



Compania Naţională de Căi Ferate „CFR“ SA a încheiat un contract de achiziţie publică de gaz petrol lichefiat (GPL) în valoare de 248.400 de lei.


Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare, iar autoritatea contractantă justifică aceasta prin faptul că produsele achiziţionate sunt cotate la o bursă de mărfuri.

Contractul a fost atribuit la data de 11 noiembrie 2014 societăţii Crimbo Gas 2000 SRL.

Conform ultimelor date furnizate de Registrul Comerţului, SC Crimbo Gas 2000 SRL este în funcţiune, însă are pus sechestru pe părţile sociale deţinute de unul sau mai mulţi asociaţi, iar certificatul de înmatriculare este preschimbat. Capitalul social subscris este de 445.600 de lei.

Asociaţi sunt Cristi Borcea, care deţine 96,86% din părţile sociale şi mama sa, Elena Borcea, cu restul de 3,14%. Firma are ca activitate principală comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate. Conform Registrului Comerţului, sechestrul a fost instituit asupra bunurilor mobile ale debitorului Cristian Borcea.

Şi mai interesant este faptul că, în anul 2010, SC Crimbo Gas 2000 SRL a mai câştigat un contract pentru furnizarea a 100.000 de litri GPL pentru Regionala CFR Constanţa în rezervoare de stocare. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA i-a predat contractul societăţii lui Borcea pentru 250.000 de lei, cu 50.000 de lei mai puţin faţă de suma maximă pe care autoritatea contractantă era dispusă să o achite. De altfel, oferta celor de la Crimbo Gas 2000 a fost singura depusă şi ulterior a fost declarată eligibilă.

Iar în 2009, contractul a fost atribuit tot societăţii lui Borcea, şi atunci singura participantă la licitaţie, pentru suma de 182.600 de lei fără TVA.

Cristi Borcea execută, în prezent, o pedeapsă cu închisoarea de şase ani şi patru luni, fiind condamnat în luna martie în celebrul dosar al transferurilor de fotbalişti.
O altă firmă, SC Crimbo Gas SRL, una dintre firmele la care Cristian Borcea este asociat, a cerut insolvenţa în primăvara acestui an. Insolvenţa firmei Crimbo Gas SRL mai fusese solicitată la Tribunalul Alba şi de către Direcţia Finanţelor Publice din Braşov. Instanţa a dispus însă contopirea celor două dosare şi a admis intrarea voluntară în procedura de reorganizare.
Potrivit Registrului Comerţului, SC Crimbo Gas SRL are sediul în satul Pătrângeni, oraş Zlatna, judeţul Alba, şi figurează cu doi asociaţi, respectiv SC Crimbo Gas 2000 SRL, şi Elena Borcea, mama fostului finanţator al lui Dinamo.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR Constanța cumpără GPL de la Gaspeco L&D SA! Printre asociați, mama lui Cristi Borcea (DOCUMENT)

20 Dec 2023 850