Cristian Deliorga „Ne dorim asigurarea independentei magistratilor"

cap5.jpg„Doamna judecător Florica Bejinaru are o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care infirmă decizia CNSAS", a precizat Cristian Deliorga

Diminuarea posturilor vacante, o imagine mai bună a Consiliului Superior al Magistraturii, dar şi a sistemului judiciar românesc şi, respectiv, asigurarea independenţei judecătorilor şi procurorilor. Potrivit procurorului Cristian Deliorga, acestea reprezintă o parte din aşteptările pe care magistraţii le au de la noul preşedinte al CSM, judecătoarea Florica Bejinaru.

„De la noua conducere a CSM, noi, magistraţii, aşteptăm ceea ce aşteaptă toată România, fiind vorba despre aspecte care au fost subliniate la şedinţa CSM de ieri (n.r. luni)", a declarat Cristian Deliorga. Conform declaraţiilor procurorului, „este vorba despre ridicarea mecanismului de cooperare şi verificare, despre diminuarea posturilor vacante şi despre crearea unei imagini mai bune a CSM şi a sistemului judiciar, având în vedere faptul că justiţia reprezintă un serviciu public". „Totodată", a spus Deliorga, „ne dorim asigurarea independenţei judecătorilor şi procurorilor, ca principală atribuţie a CSM". Referitor la contestaţiile pe care diferiţi reprezentanţi ai magistraţilor din România au anunţat că le vor depune împotriva noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii, Cristian Deliorga a subliniat faptul că, deşi Constituţia consfinţeşte dreptul fiecărui om de a se adresa instanţei de judecată, membrii Consiliului au ales cu majoritate de voturi noua conducere. „Doamna judecător Florica Bejinaru nu a mai condus niciodată Consiliul Superior al Magistraturii, nu a fost nici preşedinte, nici vicepreşedinte, astfel încât nu se pune problema vreunei incompatibilităţi", a explicat Deliorga. Totodată, membrul CSM a vorbit şi despre noul vicepreşedinte al Consiliului, precizând că „la rândul său, doamna procuror Graţiana Isac a fost vicepreşedinte al CSM în perioada 2008 - 2009, dar prevederile constituţionale fac referire doar la calitatea de preşedinte. Este drept că în legea 307 se arată că un magistrat poate fi preşedinte sau vicepreşedinte doar pentru un mandat, dar plenul CSM a optat cu o majoritate covârşitoare pentru magistratul Graţiana Isac, astfel fiind validată candidatura sa".

cristian_deliorga_05.jpgAcuzaţii aduse de CNSAS

În ceea ce priveşte, însă, acuzaţiile de colaborare cu securitatea ce i s-au adus, în trecut, judecătoarei Florica Bejinaru şi modul în care aceste acuzaţii ar putea afecta imaginea Consiliului Superior al Magistraturii, Cristian Deliorga a precizat că, deşi nu cunoaşte îndeaproape această problemă, a înţeles că ar exista o decizie a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii de acum câţiva ani cu privire la noul preşedinte al CSM. Procurorul a subliniat, însă, că „doamna judecător Florica Bejinaru are o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care infirmă decizia CNSAS. Iar în aceste condiţii, orice discuţie pe marginea acestui subiect este de prisos". „Nu pot să spun dacă va fi sau nu afectată imaginea CSM, dar dacă un om are o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă care consfinţeşte un lucru, atunci orice discurs pe această temă este de prisos", a conchis Cristian Deliorga.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

justice

13 Jan, 2010 11:15

omul care a distrus justitia constanteana care a fost filmat cind lua spaga ptr numirea colegilor procurori la pitesti la bucuresti ptr a da solutii favorabile lor care l a ajutat pe teodor nita avocatul mafiei -cel care il eliberase pe ucigasul albanez blenis care a ucis o familie si a ingropat de vie o fetita de 8 ani amalia-sa devina procuror desi fusese dat afar de2 ori din magistratura a numit o pe sotia acestuia vicepresed al trib cta,care anumit conducer in societati care facea orgii in medgidia si alerga politistii care i a trage dne procuror sef adina florea -asta fiind singurul atu al ei ...mai lasa ne toti stim cine esti-in curind un armadegon despre unchiul pregectului palas cristi deliorga -din partea mamei--ce fac dna dg asri si magistratii cinstiti cei care nu pot da spaga sa ajunga sus....iar voi ziaristilingai mi e sila

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 568

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 519

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 642

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 701

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 551

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 759

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3388

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14079

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 924

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 930

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1343

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2827