CSM va aproba azi desfiinţarea unei părţi din Tribunalul Constanţa

Consiliul Superior al Magistraturii va avea azi în atenţie nota Direcţiei de Resurse Umane şi Reorganizare privind constatarea desfiinţării Secţiei maritime şi fluviale a Tribunalului Constanţa. De asemenea, tot azi, Plenul CSM va analiza menţinerea funcţiilor de conducere în cadrul secţiei mai sus precizate, în vederea transferului posturilor aferente la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, dar şi încetarea mandatului judecătorului Luminiţa Marinela Dan în funcţia de preşedinte al Secţiei maritime şi fluviale.

Potrivit datelor oficiale, conducerea Tribunalului Constanţa a înaintat CSM propunerea de transferare a posturilor de preşedinte şi grefier-şef din Secţia maritimă şi fluvială la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca urmare a abrogării Decretului nr. 203/1974, în temeiul căruia a luat fiinţă Secţia maritimă şi fluvială la această instanţă. Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, până la data intrării în vigoare a Codului de procedură civilă, respectiv 15 februarie, la nivelul Tribunalului Constanţa a funcţionat Secţia maritimă şi fluvială înfiinţată în baza Decretului nr. 203/1974. Abrogarea decretului mai sus precizat, mai arată oficialii CSM, a avut ca efect desfiinţarea secţiei menţionate. „Deşi desfiinţarea Secţiei maritime şi fluviale a operat în temeiul legii, constatarea încetării existenţei acestei secţii este necesară din perspectiva consecinţelor pe care le implică în ceea ce priveşte funcţiile de conducere. (...) În ceea ce priveşte Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa, menţionăm că, prin Hotărârea nr. 654/31.08.2011 a Secţiei pentru judecători a CSM, s-a dispus, printre altele, reorganizarea, prin divizare, începând cu data de 01.10.2011, a Secţiei comerciale şi de contencios administrativ şi fiscal”, potrivit CSM. De menţionat că funcţia de preşedinte al Secţiei maritime şi fluviale este ocupată de judecătorul Luminiţa Marinela Dan, mandatul acesteia fiind aferent perioadei 4 martie 2010 - 4 martie 2013, conform Hotărârii nr. 233/2010 a Secţiei pentru judecători.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 251

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 877

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 540

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 636

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 502

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 999

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 457

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 504

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 446

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 419

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 505

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 407

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 489

Ședință CL Constanța Consilierii locali discută despre acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical al Spitalului de Boli Infectioase Constanţa (DOCUMENT)

21 Apr 2024 439

Ședința CLM Constanța Aprobarea situaţiilor financiare încheiate la finele anului 2023 ale Termocentrale Constanţa SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 419