Eveniment

Cum a ajuns pe „LISTA NEAGRĂ“ Felicia Tăicuţu, şefa Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC (rechizitorii) La un termen anterior, Felicia Tăicuţu a susţinut că vrea 5.000 de lei de la Nicuşor Daniel Constantinescu - daune materiale şi 100.000 de lei - daune morale  

Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa, a redeschis, ieri, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR. Alături de Constantinescu şi de Zgabercea, în prezenta cauză au mai fost deferiţi Justiţiei Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Culturală Thalia.
 
Ieri au fost audiate mai multe persoane din judeţ - cursanţi ai unor şcoli de şoferi, care ar fi urmat cursurile suportate de CJC -, dar şi Felicia Tăicuţu, director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, parte vătămată în cauză.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
În rechizitoriul cauzei, Bodean arată că, „la data de 8.01.2015, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a emis o dispoziţie prin care, în mod nelegal, a deposedat o persoană (n.r. Felicia Tăicuţu) de atribuţiile funcţiei de director general al unei direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, totodată retrăgându-i acesteia dreptul de acordare a vizei de control“.
 
„Prin aceasta, inculpatul i-a provocat persoanei respective o vătămare nepatrimonială a drepturilor şi intereselor legitime privind exercitarea atribuţiilor unui post pe care îl ocupase prin concurs, cât şi o pagubă patrimonială reprezentată de diminuarea salariului“, se mai arată în rechizitoriu.


 

Felicia Tăicuţu, director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a declarat că ar fi căzut în dizgraţiile şefului CJC pentru că ar fi refuzat să semneze diverse referate pentru cheltuieli.
 

„Nu am mai permis diverse sume spre decontare, dacă sumele nu erau justificate. Atunci mi-am atras multe antipatii. (…) S-au deteriorat relaţiile cu domnul preşedinte. (…) Am făcut referat să se reducă numărul de automobile. (…) Din cauza conflictului, antipatiilor, unele referate nu mai ajungeau la şeful CJC. (…)“, a declarat Felicia Tăicuţu.

 
Aceasta a mai spus că, în 2014, când Nicuşor Daniel Constantinescu era la tratament în SUA, ar fi hotărât împreună cu Cristinel Dragomir, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, rezilierea unui contract de prestări servicii. La scurtă vreme, şeful CJC ar fi transmis, conform spuselor Feliciei Tăicuţu, că cei care au reziliat contractul vor avea de suferit. „(…) În 2014, am fost chemată de vicele Dragomir împreună cu Ionuţ Ţiţimeaua (n.r. fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa) să semnăm un contract pentru Handbal Club Municipal Constanţa. Şi eu, şi domnul Ţiţimeaua am refuzat să semnăm acel contract. Ulterior, ni s-a transmis din partea şefului CJC că, dacă nu semnăm contractul, putem să ne dăm demisiile. Dacă nu, când vine Nicuşor Daniel Constantinescu în ţară, ne dă afară“.    

 
Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la 3,6 ani cu executare, în prima instanţă, în dosarul Centrului Militar Zonal.
 
Atât Felicia Tăicuţu, fostul director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din CJC, sunt judecaţi în prezent, la Curtea de Apel Bucureşti, alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, precum şi de alte persoane fizice şi juridice.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul Constantin Conortos, de la DNA Constanța, i-a trimis în judecată pe Decebal Făgădău și pe Radu Mazăre

22 Oct 2020 1114

Nicușor Constantinescu a cerut sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene. Răspunsul Tribunalului Constanța

21 Oct 2020 918

Directori din CJC și oameni de afaceri, condamnați definitiv. S-a cerut rejudecarea dosarului! Care este răspunsul judecătorilor de la Înalta Curte

20 Oct 2020 2036

Dosarul care a cutremurat CJC şi mediul de afaceri din Constanţa ar putea fi rejudecat! Totul se decide azi

15 Oct 2020 1194

Nicușor Constantinescu, la Curtea de Apel Galați. Ce dosar se va judeca azi

29 Sep 2020 1103

Anchetă în Consiliul Județean Constanța, la cererea lui Nicuşor Constantinescu!

14 Sep 2020 1105

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

14 Sep 2020 1585

Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa, în faliment. Mâine, un nou termen

13 Sep 2020 658

DNA acuză Consiliul Județean Constanța ar fi plătit aparent nelegal peste 11 milioane de lei. Ce se întâmplă azi în instanță

01 Sep 2020 1142

Sorin Strutinsky, dat în urmărire! Ce au decis judecătorii de la Tribunalul Constanța într-un dosar penal

29 Aug 2020 1105

Dat în urmărire după condamnarea de aproape 11 ani de închisoare Omul de afaceri Sorin Strutinsky, de negăsit. Ce a decis Tribunalul Constanța într-un alt dosar

27 Jul 2020 1399

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a declarat apel în dosarul “Geotop” aflat pe rolul instanțelor din 2017

16 Jul 2020 844

Ginerele lui Nicușor Constantinescu și-a făcut o nouă firmă

14 Jul 2020 1049

Abuz în serviciu Nicușor Constantinescu, fostul președinte CJC, condamnat definitiv la patru ani de închisoare

10 Jul 2020 1938

Oficial! Consiliul Județean Constanța a pierdut în fața lui Nicușor Constantinescu!

08 Jul 2020 1817