Eveniment

Cursă aeriană de la Munchen decolare cu probleme în România. În avion se afla şi Gheorghe Flutur. Ce spun autorităţile

Un avion al companiei Blue Air care efectua o cursă de la Munchen a făcut câteva manevre înainte de a ateriza pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru a se asigura că nu sunt probleme la trenul de aterizare al aeronavei, potrivt Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, aeronava a făcut un ocol în aer pentru că un sistem de alarmă avertiza o posibilă defecţiune a trenului de aterizare, însă cele din urmă a aterizat cu bine, pasagerii aflaţi la bord ajungând în siguranţă la sol. La faţa locului au fost solicitate să intervină mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

"Un senzor de la aeronavă a arătat că sunt probleme la roata din faţă, la trenul de aterizare. Piloţii au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, trenul de aterizare a reacţionat la comenzi, iar pe urmă s-a făcut aterizarea în condiţii de siguranţă. Pentru că exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu fie ieşit, au intervenit toate forţele din aeroport, cât şi cele dinafara aeroportului, din sistemul de situaţii de urgenţă. Dacă ar fi fost probleme la roata din faţă, avionul se putea răsturna. Sunt anumite proceduri în ceea ce priveşte aterizarea, proceduri pe care piloţii trebuiau să le respecte şi le-au respectat, astfel încât să nu se ajungă la acest posibil incident. Cursa a ajuns la timp, singurul lucru a fost atunci când trebuia să aterizeze, a făcut un exerciţiu de aterizare, (...) au scos trenul de aterizare şi au mai făcut un ocol în aer, după care au a aterizat cu bine", a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.
 

Printre persoanele aflate la bordul avionului s-a numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur.


"Au spus că era ceva pe pistă. Nu ştiu mai mult de atât. Am primit o poveste şi trebuie să o lămurească. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mi-a spus echipajul că era o maşină pe pistă dar ... nu ştiu. (...) Mi-a spus fiică-mea că avionul a făcut o buclă, iar când am ajuns la aeroport am întrebat de ce", a spus Gheorghe Flutur.


Un alt pasager al aeronavei le-a povestit jurnaliştilor sosiţi la faţa locului că a crezut, la rândul său, că se află un obstacol pe pista de aterizare.

"Au spus că a intrat o maşină pe pistă, dar nu s-au deschis roţile. Nu ne-am speriat deloc, că nu am ştiut. Ne-au spus că era o maşină în cale şi au zis că mai fac un rond. Nu ne-au spus ca să nu intre lumea în panică. E mai bine că nu ne-au anunţat", a relatat pasagerul.

Susa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă aeronavă Blue Air a fost personalizată în cinstea Centenarului. Când va fi inaugurată

04 Dec 2018 686

Aeronava care s-a întors din drum pe Aeroportul Henri Coandă va pleca spre altă destinație

14 Sep 2018 508

Oficial despre aeronava companiei Blue Air, care a decolat cu destinaţia Liverpool şi s-a întors pe Aeroportul Otopeni

14 Sep 2018 969

Alertă pe Aeroportul Henri Coandă. Un avion de pasageri survolează aeroportul. Ce s-a întâmplat

14 Sep 2018 759

UPDATE Ce spun reprezentanţii AIMK Cursa aeriană Constanţa - Cluj-Napoca, întârziată. Zeci de copii aşteaptă în aeroportul Mihail Kogălniceanu

21 Aug 2018 719

Wall-street. Societatea Blue Air și-a modificat forma de organizare juridică. A fost schimbat și numele societății

10 Aug 2018 555

Cursă nouă pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Care este nouă destinaţie

06 Jun 2018 1224

Un avion Blue Air care urma să ajungă la Bucureşti s-a întors din zbor. Ce s-a întâmpat

02 Apr 2018 2193

Pasager din avionul Blue Air ”Nu a fost uşor să cazi în picaj aşa dintr-o dată. Doi bărbaţi plângeau. Unei femei de la Constanţa i s-a făcut rău”

05 Jan 2018 9211

Momente de groază pentru pasagerii unui avion Blue Air. Aeronava plecase din Bacău, cu destinația Catania

04 Jan 2018 1779

Panică într-un aeroport din Egipt. Peste 100 de turiști români, blocați

26 Oct 2017 1404

Două aeronave redirecționate către Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța din cauza furtunii din București

20 Sep 2017 1128

Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni, afectat de furtună. Mai multe zboruri au fost redirecționate

24 Jul 2017 2074

S-au inaugurat rutele interne operate de Compania Blue Air de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

19 Jun 2017 5997

Noua bază a Blue Air, inaugurată pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Constanţa, legături cu opt oraşe mari din ţară şi din Europa (galerie foto)

27 Apr 2017 9718