Cursă aeriană de la Munchen decolare cu probleme în România. În avion se afla şi Gheorghe Flutur. Ce spun autorităţile

Un avion al companiei Blue Air care efectua o cursă de la Munchen a făcut câteva manevre înainte de a ateriza pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru a se asigura că nu sunt probleme la trenul de aterizare al aeronavei, potrivt Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, aeronava a făcut un ocol în aer pentru că un sistem de alarmă avertiza o posibilă defecţiune a trenului de aterizare, însă cele din urmă a aterizat cu bine, pasagerii aflaţi la bord ajungând în siguranţă la sol. La faţa locului au fost solicitate să intervină mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

"Un senzor de la aeronavă a arătat că sunt probleme la roata din faţă, la trenul de aterizare. Piloţii au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, trenul de aterizare a reacţionat la comenzi, iar pe urmă s-a făcut aterizarea în condiţii de siguranţă. Pentru că exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu fie ieşit, au intervenit toate forţele din aeroport, cât şi cele dinafara aeroportului, din sistemul de situaţii de urgenţă. Dacă ar fi fost probleme la roata din faţă, avionul se putea răsturna. Sunt anumite proceduri în ceea ce priveşte aterizarea, proceduri pe care piloţii trebuiau să le respecte şi le-au respectat, astfel încât să nu se ajungă la acest posibil incident. Cursa a ajuns la timp, singurul lucru a fost atunci când trebuia să aterizeze, a făcut un exerciţiu de aterizare, (...) au scos trenul de aterizare şi au mai făcut un ocol în aer, după care au a aterizat cu bine", a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.
 

Printre persoanele aflate la bordul avionului s-a numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur.


"Au spus că era ceva pe pistă. Nu ştiu mai mult de atât. Am primit o poveste şi trebuie să o lămurească. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mi-a spus echipajul că era o maşină pe pistă dar ... nu ştiu. (...) Mi-a spus fiică-mea că avionul a făcut o buclă, iar când am ajuns la aeroport am întrebat de ce", a spus Gheorghe Flutur.


Un alt pasager al aeronavei le-a povestit jurnaliştilor sosiţi la faţa locului că a crezut, la rândul său, că se află un obstacol pe pista de aterizare.

"Au spus că a intrat o maşină pe pistă, dar nu s-au deschis roţile. Nu ne-am speriat deloc, că nu am ştiut. Ne-au spus că era o maşină în cale şi au zis că mai fac un rond. Nu ne-au spus ca să nu intre lumea în panică. E mai bine că nu ne-au anunţat", a relatat pasagerul.

Susa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia europeană ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane euro

16 Feb 2024 569

Comisia Europeană anchetează ajutorul dat de România companiei Blue Air, care a intrat în insolvență

17 Apr 2023 1051

ANPC sancționează Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie 2022, până acum

05 Oct 2022 989

Compania Air Moldova renunţă la decizia de a relua zborurile spre Rusia

12 Sep 2022 1073

Blue Air suspendă zborurile programate să plece din România pentru încă o lună

09 Sep 2022 1501

Editorial Secolul vitezei, amânat/anulat

08 Sep 2022 1397

Sesizare la DIICOT privind suspendarea zborurilor de către o companie aeriană

07 Sep 2022 976

ANPC se implică în soluționarea situației create de decizia Blue Air. Ce drepturi au pasagerii afectați

07 Sep 2022 1082

Ministrul Sorin Grindeanu Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat în vederea repatrierii cetăţenilor români afectaţi de anularea zborurilor companiei Blue Air (VIDEO)

07 Sep 2022 1270

Nicolae Ciucă Un număr de 2.098 de cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au apelat la serviciile consulare (VIDEO)

07 Sep 2022 1137

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului. La ce număr pot suna românii afectați de anularea zborurilor Blue Air

06 Sep 2022 1140

Blue Air suspendă zborurile programate să plece din România. Care este motivul

06 Sep 2022 2342

Cea mai mare amendă din istoria ANPC Amendă uriașă pentru Blue Air! ANPC sancționează compania aeriană cu 2 milioane de euro. Care este motivul

14 Jul 2022 1996

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, declarații pentru ZIUA de Constanța, în cazul companiei Blue Air Aviation SA

16 Jun 2022 1312

Zeci de mii de rezervări anulate ANPC, precizări despre Blue Air Aviation SA - „Anularea s-a făcut la scurt timp de la punerea la dispoziție pe piață a ofertei de zbor“

16 Jun 2022 1198