Liviu Iulian Conduleţ şi Ervin TuleiCurtea Supremă de Justiţie a României şi dosarul celor doi poliţişti de la Rutiera Constanţa

Ieri, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au închis definitiv dosarul poliţiştilor de la Serviciul Rutier Constanţa, Liviu Iulian Conduleţ şi Ervin Tulei, doi dintre agenţii „lotului 39” din cadrul serviciului judecaţi pentru presupuse fapte de corupţie. Amintim că, iniţial, Conduleţ a fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi sustragere sau distrugere de înscrisuri. Asta în timp ce Tulei a fost suspectat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.
 
Prima instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, l-a achitat pe Conduleţ pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi pentru săvârşirea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, însă l-a condamnat la 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Aceeaşi instanţă a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani de închisoare aplicată poliţistului. Tot Tribunalul l-a achitat pe Ervin pentru săvârşirea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, dar l-a condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Ulterior, Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondat apelul formulat de Parchetul Tribunalului Constanţa formulat împotriva deciziilor mai sus precizate, după care l-a achitat pe Conduleţ şi l-a condamnat pe Tulei Ervin la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Ieri, judecătorii Curţii Supreme de Justiţie a României au închis definitiv dosarul cauzei. Concret, magistraţii din capitală au respins recursurile formulate de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa şi de Tulei Ervin. Pe cale de consecinţă, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie au menţinut decizia Curţii de Apel Constanţă, instanţă care l-a achitat pe Conduleţ şi l-a condamnat pe Tulei Ervin la un an de închisoare cu suspendare condiţionată.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.