Daewoo-Mangalia Heavy Industries „promovat“ de mascaţi DIICOT Constanţa, aproape 60 de percheziţii în mai multe judeţe (document)

Au contractat diverse lucrări de la societatea comercială Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI) SA şi au „uitat“ de plata către bugetul consolidat al statului a valorii TVA şi a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate. Vorbim despre mai multe persoane fizice, asociaţi şi/sau administratori ai unor societăţi care au fost „vizitate“, ieri, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 11 milioane de lei. Amintim că, la finele anului trecut, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au făcut mai multe percheziţii la Daewoo-Mangalia Heavy Industries, în dosarul lui Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timişoara.
 
DMHI despre percheziţiile DNA
„Ilicenco Paul, vicepreşedintele SC Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA, NU a fost reţinut de DNA”

 
Numele DMHI apare într-un alt dosar instrumentat de Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, unde mai multe persoane fizice (cetăţeni coreeni) şi juridice au fost trimise în judecată. În această cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Dan Sorin Dăscălina, avocat în Baroul Tulcea, precum şi Cătălin Prisecaru, angajat al Finanţelor Publice Mangalia.
 
Un angajat din Finanţele Publice Mangalia şi un avocat din Tulcea, trimişi în judecată într-un mega dosar
 
Comunicatul privind trimiterea în judecată poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“.
 
Revenind la acţiunea de ieri a procurorilor DIICOT Constanţa, aceştia au efectuat 55 de percheziţii domiciliare în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Buzău, Botoşani şi municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice, asociaţi şi/sau administratori ai respectivelor societăţi. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Surse bine informate din cadrul Daewoo-Mangalia Heavy Industries ne-au declarat că percheziţiile nu au vizat societatea anterior precizată, ci doar subcontractorii altor societăţi comerciale.

Măsuri asiguratorii

„În fapt, din investigaţiile desfăşurate, a rezultat că, în perioada 2012 - 2015, mai mulţi cetăţeni coreeni şi români, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, deţinute sau controlate de aceştia, au contractat diverse lucrări de la SC Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA, pe care apoi le-au subcontractat altor societăţi comerciale cu un comportament fiscal inadecvat (de tip fantomă), pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului a valorii TVA şi a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate. Sumele de bani transferate pentru plata lucrărilor subcontractate în conturile societăţilor comerciale fantomă erau retrase în numerar de unii dintre membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor. În cauză s-a dispus luarea unor măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile ale suspecţilor“, conform magistraţilor. Aseară, la închiderea ediţiei, percheziţiile erau încă în desfăşurare, iar la sediul DIICOT Constanţa trebuiau să ajungă nouă persoane.
 
Sportul tehnic şi informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 561

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 612

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 604

DIICOT Constanța, una dintre cele mai puternice structuri anti-mafia din țară! Bilanț 2023 - mii de dosare de trafic de droguri, bunuri de peste 180.000 de euro indisponibilizate și două achitări (DOCUMENT)

02 Apr 2024 811

Surse Polițist cercetat de DIICOT Constanța, plasat sub control judiciar! (MINUTĂ)

02 Apr 2024 941

Știri Constanța Bărbat arestat pentru trafic internațional de droguri. Iată ce au constatat politștii

29 Mar 2024 525

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 1356

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1378

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1758

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 641

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 5335

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 3017

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 728

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 560

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2285