Daniel Constantin Avasilcăi, plângere penală împotriva fostului viceprim-ministru pentru Securitate Naţională (document)

Daniel Constantin Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa, a depus la DNA o plângere penală împotriva lui Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi fost ministru al Afacerilor Interne.
 
Ieri, Gabriel Oprea a demisionat şi din funcţia de preşedinte al UNPR.
 
Plângerea îi vizează şi pe câţiva funcţionari necunoscuţi din MAI şi MApN care, potrivit şefului Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa, ar fi săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu.
 
„Fapta ex-ministrului Gabriel Oprea şi funcţionarilor necunoscuţi implicaţi constă în aceea că, în anul 2015, i-ar fi acordat domnului Iulian Surugiu, agent de poliţie pensionar şi preşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, gradul de «sublocotenent în rezervă», fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege şi în scopul cumpărării influenţei acestuia, ca lider important şi de opinie, în rândul poliţiştilor“, conform documentului aflat în atenţia procurorilor.
 
„Sper să se facă lumină în acest caz”, a declarat şeful Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa, Daniel Constantin Avasilcăi.
 
Gabriel Oprea este cercetat de DNA atât în dosarul coloanelor oficiale (cauză în care Tiberiu Niţu şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al României), cât şi în cel în care ar fi dispus suplimentarea cu suma de 410.000 de lei a fondurilor pentru cheltuieli operative şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.
 
Pentru a consulta plângerea depusă de poliţistul din Constanţa la DNA şi motivele pe care acesta le expune, accesaţi secţiunea „Documente”.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre cele mai vechi dosare cu polițiști din IPJ Constanța a ajuns la final. Totul se decide azi. Ce pretenții au oamenii legii

31 Jul 2020 2440

„Îţi bagă pumnul în gură prin orice cale“ Surugiu a câştigat procesul intentat lui Avasilcăi, preşedintele Europol Constanţa

23 Feb 2017 2267

Avasilcăi nu mai are voie să scrie „nasoale“ de Surugiu pe Facebook. Şeful SNAP Constanţa face recurs (minută)

05 Jul 2016 3701

Iulian Surugiu, preşedintele SNAP, reţinut Constantin Avasilcăi „Am constatat mai multe nereguli. Sperăm să se facă lumină“

24 Jun 2016 6950

Exclusiv Un polițist din Constanța a depus la DNA o plângere penală pe numele lui Gabriel Oprea (document)

03 Mar 2016 8723