Decizia poate fi atacată cu recurs Cine l-a achitat pe Nicuşor Constantinescu de acuzele DNA

Nicusor_Nicusor_Constantinescu_09.jpgŞeful Consiliului Judeţean Constanţa se întreabă retoric dacă nu are şi el dreptul la prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a scăpat, în primă instanţă, de dosarul în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice. Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Delia Molnar, au decis achitarea lui Nicuşor Constantinescu, în baza articolului 11, punctul 2 litera „a" din Codul de procedură penală, raportat la articolul 10 litera „d". De remarcat că articolul 10 din Codul de procedură penală face referire la cazurile în care punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale este împiedicată, iar litera „d" arată că „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii". Decizia luată ieri nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Nicusor_judecatoria_constanta.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost trimis în judecată pe data de 18 decembrie 2008, dosarul în care acesta a avut calitatea de inculpat a primit numărul unic 28590/212/2008 şi are ca obiect „abuz în serviciu contra intereselor publice". Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis achitarea lui Nicuşor Constantinescu. Decizia a aparţinut completului prezidat de judecătoarea Delia Molnar, fost grefier al Tribunalului Timiş. Magistratul în cauză a fost numit la Judecătoria Constanţa în luna martie 2011, după ce a promovat concursul de admitere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. De altfel, decretul de numire în funcţie a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu pe data de 29 martie 2011, Delia Molnar fiind unul dintre cei 61 de judecători numiţi în funcţie la data respectivă. Conform propriilor declaraţii de avere, Delia Molnar nu are acţiuni la nicio societate comercială, nu este membru în organele de conducere ale societăţilor naţionale sau ale unor organizaţii nonguvernamentale şi nici nu este membru de sindicat. Fostul grefier al Tribunalului Timiş, care a luat locul judecătoarei Ruxandra Grecu - avansată la Tribunalul Bucureşti şi cea care a dispus în repetate rânduri citarea cu mandat de aducere a preşedintelui CJC pentru că acesta nu se prezenta la proces -, nu are contracte, inclusiv de asistenţă juridică, consultanţă şi civile obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar.

Încredere în justiţia divină

Delia Molnar nu are terenuri, clădiri, bunuri mobile şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă sau bijuterii, a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Referitor la decizia din dosarul în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice, preşedintele CJC ne-a declarat, cu doar câteva ore înainte de pronunţare, că are încrede în „justiţia din Constanţa şi în cea din România, dar şi în cea divină". Tot în cadrul aceleiaşi declaraţii, şeful Consiliului Judeţean Constanţa se întreba retoric dacă nu are şi el dreptul la prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean. „Aici este o chestiune de derizoriu deja. Eu i-am reclamat pe Stelian Duţu, fost preşedinte al CJC, şi pe alţii că au luat banii, am sesizat OLAF-ul, care a verificat dacă cele sesizate de mine sunt reale. Au găsit 3,8 milioane de euro plătite de Stelian Duţu, care ar fi fost furate. Comisia Europeană a cerut României să verifice şi să caute vinovaţii de dispariţia banilor. DNA-ul i-a dat NUP (n.r. neînceperea urmăririi penale) lui Duţu, iar pe mine m-a scos vinovat, deşi eu am sesizat faptele", a mai explicat Nicuşor Daniel Constantinescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 519

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1192

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1581

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1397

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 682

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1129

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1005

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257