Decizie pentru Bogatu şi Teşeleanu în societatea Almaclima SRL



Potrivit Monitorului Oficial al României, asociaţii societăţii Almaclima SRL, Eugen Bogatu (fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa), Teodor Constantin Pilcă (tatăl fostului vameş Aurelian Pilcă), Marius Făinarea (fost şef al Brigăzii de Supraveghere Vamală Constanţa), Dumitru Teşeleanu (tatăl lui Iulian Teşeleanu, fostul şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea), Florin Dan Prisacaru, Gabriel Mirzac şi Ink Building SRL, reprezentată prin Vasile Cacioianu, au decis cooptarea societăţii Stone Group SRL, cu sediul social în incinta Port Constanţa Sud Agigea, reprezentată legal prin Alina Gîrleanu.
 
Totodată, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor s-a decis retragerea din cadrul societăţii a asociaţilor Eugen Bogatu şi Dumitru Teşeleanu. Aceştia au cesionat către noul asociat, Stone Group, părţile sociale.
 
În urma cesiunii, capitalul social al Almaclima SRL este de 1.000 de lei, repartizat către Stone Group SRL (24%), Teodor Constantin Pilcă (12%), Marius Făinărea (12%), Florin Dan Prisacaru (12%), Gabriel Mîrzac (20%) şi Ink Building SRL (20%).
 
Almaclima SRL a înregistrat, la finele anului trecut, o cifră de afaceri de 3.033.778 de lei, un profit de 253.971 de lei şi are 16 salariaţi.
 
Un renumit medic ginecolog, alături de Teşeleanu în Stone Group SRL
 
Stone Group SRL este o firmă din municipiul Constanţa, înfiinţată în anul 2001, cu un capital social subscris de 25.000 de lei, ce se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 5 octombrie 2015, asociaţi în firmă sunt Dumitru Teşeleanu şi Octavian Raica, renumit medic ginecolog. Administratorul societăţii este Alina Gîrleanu.
 
Octavian Raica mai figurează ca asociat în alte două firme, printre care şi Haras SRL, societate pe care funcţionează Complexul Balnear „Vraja Mării“ din Eforie Sud.
 

Citeşte şi 
Profitul din medicină, investit în turism?
Doctorul Raica schimbă faţa complexului „Vraja mării“ din Eforie Sud cu bani europeni

 

Potrivit vrăjitorul.eu, la sfârşitul anului trecut, Stone Group SRL înregistrase o cifră de afaceri de 413.040 de lei, un profit de 352.002 lei şi patru salariaţi.

Cine este Ink Building SRL

Ink Building SRL este o societate cu sediul social în municipiul Constanţa, înfiinţată în anul 2001, cu un capital social de 200 de lei, ce se ocupă în principal de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 5 octombrie 2015, asociaţi în firmă sunt Vasile Cacioianu şi Petre Cacioianu. Administratorul societăţii este Vasile Cacioianu, care mai figurează ca asociat în alte două firme aflate în funcţiune.
 
Conform vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2013, firma înregistrase o cifră de afaceri de 280.014 lei, un profit de 64.958 de lei şi patru salariaţi.

Despre „celebrul“ Eugen Bogatu

Eugen Bogatu, cel care tocmai s-a retras din societatea Almaclima SRL, este fost vameş şi fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Acesta este judecat în dosarul cunoscut generic sub numele de „UCM Reşiţa“. În acest dosar, procurorii DNA susțin că, „la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare contra sumei totale de 250 de milioane de euro plus TVA“. „Factura a fost emisă pe baza unui contract conţinând obligaţii fictive pentru cei doi contractanţi. Motoarele respective erau într-o avansată stare de degradare, nu erau funcţionale, erau alcătuite din piese uzate, demontate de la alte instalaţii.
 
În aceste condiţii, prin constatare tehnico-ştiinţifică administrată în cauză, a rezultat că valoarea reală a mărfii respective era de aproximativ 214.000 de euro, adică de circa 50 de ori mai mică decât cea consemnată în factură. În baza acestei facturi supraevaluate, în cursul lunii septembrie 2010, SC Libarom Agri SRL, reprezentată de Said Baaklini, a cerut restituirea de la bugetul de stat a taxei pe valoare adăugată (TVA) aferentă acestei tranzacţii, adică suma de 253.749.507 lei, echivalentul a 60 de milioane de euro“, conform DNA.
 
Citeşte şi 
Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare, şi afaceristul Said Baaklini rămân sub control judiciar (document)

 
Totodată, numele lui Eugen Bogatu apare şi în dosarul „Portul“, cauză în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată 39 de inculpaţi.
 
Citeşte şi
Banias, Mironescu şi Bogatu, printre cei vizaţi
18 inculpaţi din dosarul „portul”, puşi de curtea supremă sub control judiciar

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie de ultimă oră a CNSC! Contestaţia formulată de Euromateria SRL, respinsă. Reabilitarea Parcului Arheologic poate continua (document)

07 May 2016 4068

Reabilitarea Parcului Arheologic, stopată de judecători Bye-bye, Mobitom! Primăria Constanţa, obligată să reevalueze ofertele (galerie foto)

03 Mar 2016 5583

Şapte ofertanţi, un singur contract Cu cine s-au „luptat“ Mobitom, Pomacost, Almaclima şi Sielbol pentru reabilitarea Parcului Arheologic (document+galerie foto)

17 Nov 2015 6366