Eveniment

Decizie semnată de Dăncilă. Şeful Departamentului pentru Luptă Antifraudă a demisionat. Se întoarce la DNA. Cine îl va înlocui

În Monitorul Oficial al României numărul 861 din data de 10 octombrie a fost publicată decizia numărul 271, privind eliberarea lui Marius Cătălin Vartic, la cerere, din funcţia de şef, cu rang de secretar de stat, la Departamentul pentru Luptă Antifraudă-DLAF.
 
Prin aceeaşi decizie Chendi Andrei-Atila Luca, director, Direcţia Control al DLAF, exercită atribuţiile pe care le-a avut Vartic, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii. .

Actul normativ la care facem referire este semnat de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă şi contrasemnat de secretarul general al Guvernului Toni Greblă.  

Reamintim că Secția pentru procurori a CSM a decis, pe 2 octombrie, încetarea detașării la DLAF a procurorului Marius Vartic, acesta urmând să își continue activitatea la DNA - structura centrală.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă a domnului procuror VARTIC MARIUS CĂTĂLIN şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, începând cu data de 03.10.2018”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM.

Procurorul DNA Marius Cătălin Vartic a fost numit în iulie 2016, de Dacian Cioloş (premier la acel moment), în fruntea Departamentului pentru luptă antifraudă (DLAF) pentru un mandat de cinci ani.

Acesta a deţinut funcţia de procuror şef birou în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie - Biroul de combatere a infracţiunilor comise în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.


Vartic a instrumentat dosare precum Microsoft sau cel al fostului judecător CCR Toni Greblă (achitat în primă instanță de instanța supremă).
 
  
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decretul privind eliberarea din funcția de procuror general al PÎCCJ a lui Augustin Lazar, semnată de președintele Iohannis

19 Apr 2019 266

Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar

19 Apr 2019 254

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr

18 Apr 2019 272

A fost publicat în Monitorul Oficial Numirea şi revocarea procurorilor şi judecătorilor în funcţii de conducere. Iată regulamentul!

13 Apr 2019 750

Zeci de procurori și judecători, numiți în funcții prin decrete semnate de Klaus Iohannis. Nume de la Constanța

12 Apr 2019 444

Decrete semnate de președinte Dan Adrian Bălănescu, rechemat din calitatea de ambasador al României în Lituania și Letonia

12 Apr 2019 328

Administratorii unor societăți comerciale, trimiși în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații li se aduc

12 Apr 2019 426

Ultima oră! Ministerul Justiţiei va relua procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al PICCJ

10 Apr 2019 318

Negocierile pentru șefia Parchetului European, încheiate fără niciun acord

10 Apr 2019 425

Candidații la funcția de procuror general al României, susțin interviul. Ce a declarat ministrul Tudorel Toader

10 Apr 2019 392

Decizie a ÎCCJ. Procurorul Mircea Negulescu, exclus din magistratură pentru abateri disciplinare

08 Apr 2019 465

Deputatul PMP, Robert Turcescu îi cere lui Lazăr să plece de la Parchetul General

06 Apr 2019 523

Parlamentul European reiterează sprijinul pentru Laura Codruța Kövesi la șefia Parchetului European

04 Apr 2019 327

Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă unui colonel din MApN, semnat de președintele Iohannis

04 Apr 2019 399

Ce au decis negociatorii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene cu privire la desemnarea primului procuror-şef european

04 Apr 2019 407