Eveniment

Declaraţiile unor fete obligate să se prostitueze Ar fi fost ameninţate că vor fi vândute sau că le vor incendia casele părinţilor

Prin rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor M. Ș., G. A. G., G. F. şi S. M.. Prin actul de inculpare s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: începând cu anul 2004, la diverse structuri de poliţie de pe raza judeţului Constanţa, în special Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate, „au început să apară informaţii despre unele persoane de etnie turco-tătară cu legături de rudenie între ele care au avut sau aveau atunci domiciliul în localitatea M. şi se ocupau cu racolarea unor femei tinere, chiar minore, în scopul exploatării lor sexuale în afara României“, potrivit rolii.ro
 

Pe baza acestora s-au constituit dosare penale, într-unul dintre ele fiind cercetaţi şi trimişi în judecată M. Ș., M. R., M. S., G. A. G., N. L. R. şi G. F., reţinându-se în sarcina lor că „în cursul anilor 2003 - 2004 s-au asociat într-un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de foloase materiale prin traficarea şi exploatarea sexuală a unor femei majore şi minore, în Spania şi Olanda“.
 
Astfel, pe parcursul efectuării cercetărilor au fost identificate mai multe femei tinere, dintre care unele minore la data recrutării, care au declarat că au fost traficate, respectiv exploatate de către unii dintre inculpaţi, fiecare dintre acestea relatând ceea ce ştiau despre relaţiile dintre inculpaţi şi despre preocupările lor comune. Țările în care inculpaţii au transportat femeile pentru prostituţie au fost, în ordine cronologică, Spania, Olanda, din nou Spania, Norvegia şi apoi Danemarca.

Unei persoane vătămate i s-a promis un loc de muncă ca ospătăriţă

Persoana vătămată L. G. V. a declarat că „în luna ianuarie 2002, în timp ce se afla în vizită la nişte prieteni din localitatea C., judeţul Constanţa, l-a cunoscut pe M. A. Acesta i-a propus să meargă cu el în Spania, promiţându-i că îi va găsi un loc de muncă ca ospătăriţă. Acesta a întrebat-o ce vârstă are şi a aflat că avea doar 17 ani. Deoarece L. G. V. nu avea bani să-şi obţină paşaportul şi nici pentru a-şi plăti transportul până în Spania, M. A. şi tatăl acestuia, M. R., au ajutat-o“, conform rolii.ro.
 
Până la plecarea efectivă, a purtat mai multe discuţii cu M. A. şi M. R., cei doi asigurând-o de fiecare dată că locul şi natura muncii din Spania sunt cele promise, iar câştigul material va fi suficient pentru a duce o viaţă decentă atât ea, cât şi familia ei.
 
După aceste discuţii, „L. G. V. s-a mutat la locuinţa celor doi, unde l-a cunoscut pe M. Ș., pe doi dintre fiii lui M. R., M. O. şi N. L. R., precum şi pe G. A. G. şi fratele acesteia, G. F., zis N. Tot aici a mai cunoscut încă cinci fete, despre care mai târziu a văzut că se prostituau, trei pentru M. Ș., una pentru N. L. R. şi alta pentru G. F.“.
 
După ce, cu sprijinul lui M. R., i-a fost eliberat paşaportul, M. A. şi M. R. i-au spus persoanei vătămate că ei vor merge în Bulgaria, unde o vor aştepta şi pe ea, stabilind să se întâlnească acolo în ziua următoare. Astfel, după ce a ajuns în Bulgaria, s-a întâlnit cu M. R., care mai era însoţit de G. F., N. L. R. şi de încă trei fete din cele cinci pe care le cunoscuse la locuinţa lui M. R., şi cu toţii s-au deplasat la aeroport pentru a călători cu avionul spre Spania.
 
La controlul de frontieră, L. G. V. a fost oprită de poliţie, deoarece era minoră, dar susţine că, după ce M. R. i-a dat poliţistului bulgar o sumă de bani, a fost lăsată să urce în avion.

I-a spus să se îmbrace mai sumar, pentru că urmează să meargă la muncă

După ce au ajuns în Barcelona, la aeroport au fost aşteptaţi de M. Ș., fratele lui M. R. şi concubinul lui G. A. G. Acesta era însoţit de o fată, F., neidentificată, despre care L. G. V. a aflat ulterior că practica prostituţia în folosul lui M. Ș. şi care ulterior ar fi fost vândută unui cetăţean indian.
 
După ce au ajuns la hotel, M. R. i-a luat paşaportul, iar a doua zi dimineaţa, i-a spus să se îmbrace mai sumar, pentru că urmează să meargă la muncă. L. G. V. a solicitat din nou lămuriri cu privire la locul de muncă, dar i s-a răspuns că o să vadă ea ce trebuie să facă. Conform celor declarate de persoana vătămată, atunci a fost momentul în care a realizat ca s-a profitat de naivitatea vârstei sale şi, sub pretextul de a i se oferi un loc de muncă decent în Spania, a fost transportată şi găzduită în scopul în scopul de a practica prostituţia.
 
Întrucât a fost ameninţată de M. R. că dacă nu se va prostitua, o s-o vândă la albanezi şi va da foc casei părinţilor ei, L. G. V. a început să practice prostituţia la stradă laolaltă cu fetele lui M. Ș., G. F. şi N. L. R..

Victima a rămas însărcinată şi trimisă în România ca să facă avort

 
După o perioadă, s-au mutat într-o casă închiriată de M. Ș., unde a venit şi G. A. G., şi au continuat să se prostitueze de maniera expusă, cu menţiunea că în mai multe rânduri a fost constrânsă de M. R. să întreţină cu acesta relaţii sexuale, rămânând chiar însărcinată.
 
A fost lăsată să se întoarcă singură în România, pentru a face avort, dar a fost atenţionată că va trebui să se ducă acasă la M. R., unde soţia acestuia o va ajuta, după care o va trimite înapoi.
 
La scurt timp după întreruperea de sarcină, a fost trimisă din nou în Spania împreună cu M. A. şi o fată blondă, care urma să se prostitueze pentru acesta. A fost cazată din nou împreună cu M. R., M. A. şi N. L. R., scoasă la stradă pentru a-şi recruta clienţi, unde le-a reîntâlnit pe fetele lui M. Ș. şi G. A. G. De această dată, l-a cunoscut pe un alt fiu al lui M. Ș., despre care a aflat că se numeşte S. M., şi acesta având o fată ce se prostitua în folosul său.
 
La începutul lunii septembrie 2002, L. G. V. s-a reîntors în România împreună cu M. A. şi soţia lui M. R., care între timp venise în Spania, dar tot timpul a fost ţinută închisă la locuinţa lui M. R. La sfârşitul lunii septembrie 2002, a fost dusă din nou în Spania de M. A. împreună cu o altă fată. În Barcelona a fost aşteptată şi cazată de M. R. la aceeaşi locuinţă ca şi ultima dată, iar la scurt timp acolo a venit şi M. O., un alt fiu de-al lui M. R.
 
A continuat să practice prostituţia ca mai înainte, dar, de această dată, poliţia le-a reţinut pe toate fetele, precum şi pe M. O. şi M. A. M. R. a reuşit să fugă, la fel ca şi N. L. R.

I-a propus să meargă la muncă în Spania, la curăţenie sau debarasatoare

 
Din declaraţia persoanei vătămate B. N., rezultă că în anul 2006, în timp ce se afla la domiciliu, în localitatea Techirghiol, prin intermediul unei prietene, a cunoscut-o pe G. A. G., care i-a propus să meargă la muncă în Spania, la curăţenie sau ca debarasatoare într-un restaurant. Aceasta a fost de acord cu propunerea primită, şi, ca urmare a consimţământului exprimat, G. A. G. a şi luat-o la ea acasă, în Constanţa, unde i-a făcut cunoştinţă cu un bărbat, pe care i l-a prezentat a fi soţul ei, M. Ş.
 
B. N. a locuit la cei doi acasă aproximativ o săptămână, timp în care i-a fost eliberat paşaportul. Din discuţiile avute cu cei doi cu privire la locul de muncă din Spania, nu i s-ar fi spus nici măcar o dată că în realitate v-a trebui să practice prostituţia. După aproximativ două zile de când a fost cazată în locuinţa lui G. A. G. şi M. Ș., acolo a mai fost adusă o fată, despre care a aflat că se numeşte B. N. L., despre care G. i-a spus că o să meargă împreună cu ei să muncească în Spania.
 
G. A. G. şi M. Ș. au plecat mai înainte cu avionul în Spania, iar B. N. şi D. N. L. au plecat până la A. şi de acolo în Spania, respectând instrucţiunile date de Ș. şi G.
 
Când cele două au ajuns în Barcelona, erau aşteptate de G. A. G. şi M. Ș., care le-au dus într-un apartament, unde, după aproximativ două zile, a mai fost adusă o altă fată, T. N. După sosirea acesteia, G. A. G. le-a spus tuturor că nu mai sunt locuri în barul unde trebuiau să lucreze şi că nu mai au bani să stea în Spania, iar în consecinţă, toate trei vor trebuie să practice prostituţia până vor strânge banii necesari să se întoarcă în România.
 
Deşi, iniţial, nu a fost de acord cu acest lucru, ulterior, B. N. a acceptat şi a fost învăţată de G. cum să se îmbrace pentru a fi cât mai atrăgătoare, spunându-i-se totodată că este bine să întreţină orice fel de relaţii sexuale pentru a câştiga mai mulţi bani. Tot G. A. Ga învăţat-o pe ea, dar şi pe celelalte fete ce tarife să perceapă pentru anumite tipuri de raporturi sexuale. Au mai fost instruite pentru ca în situaţia în care vor fi întrebate ceva de poliţie, trebuie să spună că sunt pe cont propriu. Apoi, au fost scoase la stradă, iar G. A. G. le supraveghea de peste drum, pentru a şti câţi clienţi au avut. Toţi banii le erau luaţi de aceasta la sfârşitul zilei şi le-a promis că la sfârşit o să le dea fiecăreia partea sa, ceea ce nu s-a mai întâmplat.
 

I s-a spus că urmează să meargă să lucreze într-un club 

Din declaraţia persoanei vătămate C. S. M., reiese că în anul 2007, prin intermediul prietenului său R. Ș. a cunoscut un bărbat din M., cu care a locuit timp de aproximativ două săptămâni, la o căsuţă dintr-o staţiune din sudul litoralului Mării Negre. În această perioadă, bărbatul respectiv i-a spus că urmează să meargă în Danemarca, unde o să lucreze într-un club.
 
Abia după ce a ajuns în Danemarca, C. S. M. a aflat de la o altă fată că acestui bărbat i se spune L. A fost cazată la hotelul Turist, într-o cameră în care se mai afla o cumnată de-a lui L., pe nume A., de la care a aflat numele lui S. M. A doua zi a mers împreună cu A. la stradă şi a început să practice prostituţia în folosul lui L. Acesta o suna periodic pe C. S. M. să o controleze şi să-i transmită că el este în zonă şi vede tot ce face ea.
 
Banii obţinuţi din practicarea prostituţiei de către C. S. M. îi erau luaţi la sfârşitul zilei de L., care îi lăsa doar 100 - 200 de coroane daneze, cât să-i ajungă pentru mâncare. C. S. M. susţine că erau zile în care din practicarea prostituţiei câştiga 5.000 - 7.000 de coroane daneze. A practicat prostituţia timp de doi ani pentru L., fiindu-i frică să fugă, deoarece era într-o ţară străină şi nu cunoştea nicio limbă străină.
 
O mare parte din banii obţinuţi din practicarea prostituţiei de către C. S. M. erau pierduţi la jocuri electronice de S. M., care, dorindu-şi din ce în ce mai mulţi bani, a început să o ameninţe pe C. S. M. să producă mai mult, iar într-una din zile, fiind nemulţumit de suma adusă, a bătut-o cu o ţeavă metalică. Deşi în urma acestor lovituri C. S. M. a avut nevoie de îngrijiri medicale, susţine că nu le-a primit.
 
La data de 21.09.2010 a fost depistată prostituându-se de către poliţia din Copenhaga, sancţionată cu amendă şi reţinută trei zile. După ce a fost eliberată, C. S. M. a intrat în grija unei organizaţii pentru protecţia victimelor traficului de persoane din Copenhaga, unde a povestit ce i s-a întâmplat şi a fost ajutată să revină în România.
 
La sfârşitul verii anului 2011, a fost sunată de mama sa, care i-a dat-o la telefon pe S. S. Aceasta i-a cerut să se întâlnească Constanţa, la Dorally Mall, şi cu toate că, iniţial, nu a vrut să meargă la această întâlnire, în cele din urmă, a acceptat. Acolo a văzut-o pe mama sa, care era însoţită de S. S., şi împreună au stat la o terasă. La scurt timp după ce a ajuns, mama sa a plecat şi imediat a venit S. M., care, împreună cu S. S., a luat-o cu forţa, a băgat-o într-o maşină şi a dus-o la locuinţa lor, unde i-au luat geanta în care avea actele şi telefoanele mobile, spunându-i că trebuie să meargă din nou în Danemarca să practice prostituţia pentru ei, ameninţând-o că, dacă li se va opune, o vor duce pe câmp şi o vor bate până o vor omorî.
 
De frică, C. S. M. a acceptat şi a primit înapoi geanta cu actele şi telefoanele. A reuşit să trimită de pe unul din telefoane un mesaj către un psiholog din cadrul organizaţiei ADPARE, cu textul „m-au prins“. Nu a reuşit să mai transmită şi alte mesaje sau să sune, deoarece a fost observată de fiica cea mare a lui S. M., care i-a spus acestuia.
 
La data de 16.10.2011, a plecat din nou, împreună cu S. S., în Danemarca, tot cu avionul de pe aeroportul Otopeni. A practicat prostituţia timp de cinci zile, după care a fugit cu ajutorul unui client şi s-a întors în România.
 
Poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale i-au depistat şi încarcerat, în octombrie 2014, la Penitenciarul Poarta Albă, pe M. Ş., G. A. G., L. R. N. Primii doi sunt condamnaţi la pedepse de câte şapte ani, iar ultimul, la trei ani şi jumătate de închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, de către Tribunalul Bucureşti, care a dat sentinţă definitivă şi executorie.
 
Sursa: rolii.ro
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnat în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“, Cornel Relu Costan cere să eliberat condiţionat

10 Feb 2018 741

Constanţa. Tâlhării ca-n filme Clienţii unei tinere prostituate, jefuiţi în timpul actelor sexuale

11 Jan 2018 5779

Bancul zilei O mama si fiica ei calatoreau cu un taxi...

16 Dec 2017 966

Cristi-violatorul în serie cu scuterul negru. Spaima prostituatelor din Roma este din Constanţa

10 Oct 2017 1624

Banc O mama si fiica ei calatoreau cu un taxi...

17 Dec 2016 771

The Guardian Povestea unei fete din Cernavodă, ajunsă într-un bordel din Elveția (video)

20 Aug 2016 24933

Operaţiunea “Cuibul de viespi”. Circa o sută de prostituate din Constanța au reușit să facă milioane de euro în Danemarca! (video)

22 May 2016 2977

Un altfel de indicator - “Attenzione, prostitute”!

24 Dec 2015 845

Suspectat de înlesnirea prostituţiei Babica, arestat preventiv

26 Jun 2015 1344

Suspectat că plasa prostituate în cluburi din Germania şi Austria Florin Călin, alias Babica, din Cernavodă, reţinut

25 Jun 2015 1832

Prima înfăţişare în Dosarul "prostituatelor de lux"

02 Jun 2015 1066

Începe judecata în dosarul "Prostituate de lux"

01 Jun 2015 1401

Viorel Lis, citat într-un dosar de prostituție

21 Mar 2015 2697

Vadim Tudor Partidele politice sunt ţinute în viaţă cu televizorul

01 Mar 2015 961

Cum au probat anchetatorii infracţiunile din “Dosarul de Proxenetism”

06 Feb 2015 1137

Cornel Relu Costan a luat şase ani de închisoare

24 Jan 2015 2232

Un titular al Stelei, citat intr-un dosar de prostitutie

15 Jan 2015 885

Judecat şi în Dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“ Cornel Relu Costan a primit o nouă pedeapsă

18 Oct 2014 2060

Milionari constănţeni, sub lupa legii Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu, patronii unor noi afaceri din Portul Constanţa

07 Oct 2014 5509

Poliţia Constanţa Comercianţii clandestini de fructe şi legume, amendaţi

01 Aug 2014 1067

Ce au decis judecătorii din Constanţa în cazul bărbaţilor care tâlhăreau prostituate

11 May 2014 1375

Patru bãrbați, duși în arestul IPJ Constanța Prostituatele erau jefuite de indivizi cu cagule

10 May 2014 1398

UPDATE - Cazul prostituatelor tâlhărite în Constanţa Patru indivizi încătuşaţi şi prezentaţi judecătorilor

09 May 2014 1160

Amendati de politstii din IPJ Constanta

21 Nov 2013 796

Judecat în stare de arest pentru uciderea unei prostituate

21 Nov 2013 838

„Prostituate de lux pentru politicieni” Şefii agenţiilor „Diva Models” şi Star Models, condamnaţi la câte 4,6 ani de închisoare

04 Oct 2013 2899

Litoral Tv Preotul constănțean care a fost filmat în compania prostituatelor și apoi şantajat, nu se află la prima abatere

10 Sep 2013 4716

„I-a furat telefonul, două prezervative şi 5 lei” Judecat în stare de arest pentru uciderea unei prostituate

15 Aug 2013 1228

Condamnat şi în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni" Relu Costan, osândit la Constanţa la trei ani de puşcărie

27 Feb 2013 3087

Arsen Giolacai a fost achitat Acuzat că ar fi violat-o pe fosta Miss Constanţa şi Miss Litoral 2007

15 Feb 2013 2215

Oficial Vezi condamnările celor judecaţi în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni"

10 Nov 2012 1454

Cu cine, din ce bani Mazăre duce Mamaia la Monaco. Cu ce s-o lăuda?!

07 Nov 2012 3957

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu şi vizita de la Tribunalul Constanţa

19 Oct 2012 1738

Regulamentul Constanţei pentru „femeele prostituante" (document)

17 Jul 2012 3049

Cerere de abţinere în dosarul „prostituatele din Portul Constanţa"

15 May 2012 1418

Dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni", deschis de 25 de ori

08 May 2012 2085

54 de martori din ConstanţaContinuă audierile în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“

02 Jan 2012 1126

Prostituatele de lux, violul şi norocul în instanţă Cine l-a judecat pe Giolacai

15 Sep 2011 4848

La 9.30 se discută arestarea lui Arsen Giolacai

14 Sep 2011 1275

Pentru amatorii de senzaţii tari Zonele fierbinţi ale turismului sexual de la Constanţa (galerie foto)

02 Aug 2011 30436

Replica de Constanţa Vânătorii de curve din Constanţa şi-au înfiinţat un club pentru schimburi de experienţe

01 Aug 2011 2263

Realitatea TVDosarul şpaga în vămi

18 Jun 2011 1159

Vătămatele din dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni", la tribunal

23 Mar 2011 1027

File din dosarul "Prostituate pentru politicieni"Iată cum se câştigau concursurile de miss

18 Nov 2010 7092

Afacerile partenerilor lui Costan, din dosarul „Prostituate pentru politicieni" (galerie foto)

12 Nov 2010 8058

Oprişan şi Mazăre se delectau vizual cu tinerele tesediste implicate în scandalul prostituatelor de lux

11 Nov 2010 2895

Adevărul de Seară Descinderi în locuinţele de romi din Piaţa Griviţei - mascaţii caută prostituate

22 Oct 2010 795

Constanta Prostituate prinse in flagrant

04 Mar 2010 2001

Peninsula manelelor si a puradeilor

09 Apr 2009 998

Chinezii si rromii s-au impuscat pentru prostituate

23 Jun 2008 748