Descinderi cu mascați în Constanța

  • Surse judiciare spun că ar fi vizate persoane juridice din Cumpăna și Constanța, în legătură cu desfășurarea unor licitații publice de către o instituție.
  • Până la acest moment, nu s-a făcut precizarea dacă instituția este din Constanța sau din București.
  • Procurorii se așteaptă ca mai multe persoane să fie aduse la sediul Parchetului Tribunalului București, pentru audieri.
  • În funcție de declarațiile pe care le vor face în timpul audierilor persoanele vizate de anchetă, dar și de rezultatele perchezițiilor din această dimineață, se vor formula propuneri conform legislației în vigoare.

Astăzi, 20 octombrie 2020, două percheziții cu mascați sunt în desfășurare în Constanța, la această oră!

Potrivit reprezentanților Poliției Române, alte patru descinderi au loc în București, fiind vorba despre o anchetă coordonată de Parchetul Tribunalului București în legătură cu fapte de evaziune fiscală ce ar fi produs un prejudiciu de circa 2,5 milioane de lei.

Cinci mandate de aducere vor fi puse în aplicare!

Iată comunicatul oficial transmis în urmă cu scurt timp de Inspectoratul General al Poliției Române cu privire la acest caz:


La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 6 percheziții, în București și Constanța, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, prin infracțiuni economice.

La data de 20 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Specialeefectuează 6 percheziții domiciliare, în București (4)și Constanța (2) și pun în aplicare 5  mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Din materialul probator administrat pânăîn prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăți comerciale,o parte dintreacestea de tip „fantomă”,în scopul sustragerii de la plata T.V.A.-ului și a impozitului pe profit.

Sumele de bani ar fi provenit din activități economice concentrate în jurul unor licitații privind lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a unor obiective deținute de o instituție.


Persoanele cercetate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.


Foto cu rol ilustrativ. Sursa: Arhiva ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 813

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 535

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 547

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1326

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6944

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 546

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1445

15 percheziții în București! Vizat ar fi medicul Hussein Shamieh. Intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Oficial de la Poliția din Constanța (VIDEO)

12 Mar 2024 1584

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

07 Mar 2024 548

Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei

07 Mar 2024 576

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 484

Percheziții în municipiul Constanța într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 754

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 500