Descinderi de amploare în Constanţa 40 de percheziţii au fost efectuate de peste 150 de poliţişti (galerie foto+video)

În cursul dimineţii de ieri, au avut loc 40 de percheziţii efectuate de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, împreună cu lucrători ai Serviciului Poliţiei de Transporturi Maritime (SPTM).
 

Persoanele luate în colimator de oamenii legii sunt bănuite că ar fura din locuinţe. Au fost realizate 28 de percheziţii şi sunt propuse pentru audieri 30 de persoane. De asemenea, cinci percheziţii au fost efectuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor şi IPJ Constanţa într-o cauză economică privind credite bancare obţinute cu documente false, iar şapte percheziţii ale SPTM au vizat cazuri de evaziune fiscală.
 
Cei 150 de politişti care au participat la percheziţiile din casele suspecţilor au căutat în garaje sau în grajdurile cu fân. În urma descinderilor, au fost ridicate numeroase aparate LCD, ceasuri, televizoare şi altă aparatură electronică şi electrocasnică, bijuterii din aur, sume importante de bani şi alte bunuri care au fost sustrase din mai multe locuinţe din judeţul Constanţa. De asemenea, poliţiştii au găsit la domiciliile suspecţilor şi documente în baza cărora suspecţii ar fi obţinut credite false de la diverse bănci din Constanţa.
 
„Activităţile se desfăşoară în cadrul a trei dosare penale aflate în instrumentarea poliţiştilor Serviciului Poliţiei de Transporturi Maritime Constanţa şi ai IPJ Constanţa, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“, informează IGPR, prin comunicatul remis presei, menţionând că acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).
 
Percheziţiile au fost efectuate pe strada Dionisie cel Mic, în zona străzii Theodor Burada şi a bulevardului I.C. Brătianu. Poliţiştii au confirmat faptul că reţeaua din care fac parte suspecţii acţiona de cel puţin zece luni în Constanţa.
 
Printre cei aduşi la audieri se află şi un copil de aproape 12 ani.
 
Ieri, oamenii legii au ridicat peste 300 de grame de bijuterii din aur, documente de evidenţă contabilă, extracontabilă, bani (11.000 de euro şi 6.451 de lei), 60 de aparate electronice şi electrocasnice, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
 
În aceste cauze, poliţiştii efectuează cercetări faţă de peste 15 persoane, în sarcina acestora fiind reţinute săvârşirea infracţiunilor de furt / furt calificat / tăinuire / înşelăciune sau de evaziune fiscală, prejudiciul preliminar fiind de peste un miliard de lei.
 

Până la închiderea ediţiei, în urma percheziţiilor, trei persoane au fost reţinute. Două dintre ele sunt implicate, spun surse bine informate, în furtul celor 11 ducaţi din aur, faptă ce a avut loc săptămânile trecute pe raza municipiului Constanţa. În această cauză, o femeie a fost încătuşată după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă după un Audi care circula în zona Eden. Atunci, doi indivizi au reuşit să fugă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Descinderi în mai multe județe, printre care și Constanța într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul, peste 10 milioane de lei

16 Nov 2023 887

Zeci de percheziții efectuate în primele două săptămâni din luna iunie. Descinderi au fost și la Constanța

17 Jun 2023 1232

Percheziții la Constanța la persoane suspectate de înșelăciune. Prejudiciul, aproximativ 90.000 de euro

27 Jul 2022 1186

Descinderi ale DNA la ARR. Procedura merge mai departe. Ce spune Agenția Națională pentru Achiziții Publice despre licitația derulată de CJC pentru traseele județene?

08 Apr 2022 3492

Șase italieni condamnați la Constanța!

04 Apr 2022 1679

Descinderi cu mascați în Constanța

20 Oct 2020 3551

Ministerul Afacerilor Interne anunță zeci de percheziții în mai multe județe din țară! Mascații au descins și la Constanța

07 Aug 2020 2099

Percheziții la primării din județul Constanța. Iată unde au loc descinderi (galerie foto)

08 Jan 2020 15476

Descinderi la primării din județul Constanța. Abuz în serviciu, delapidare și falsificarea instrumentelor de plată

08 Jan 2020 14337

Mascații au descins la Năvodari! Ce au confiscat polițiștii (galerie foto)

14 Nov 2019 2345

Constanţa Zeci de descinderi, făcute de poliţişti pentru gasirea unor tinere

20 Sep 2019 3133

Descinderi de amploare în București și în mai multe județe, printre care și Constanța. Ce au decis procurorii

28 Feb 2019 1922

UPDATE. Descinderi de amploare în București și în mai multe județe, printre care și Constanța. Ce valoare are prejudiciul

27 Feb 2019 2407

Descinderi masive ale polițiștilor în București, Constanța și alte patru județe din țară!

12 Jul 2018 2194

Descinderi ale polițiștilor locali, pe plaja din Mamaia. Iată ce au descoperit (galerie foto)

16 Jun 2018 3019