Detinutul din Tulcea a fost reincarcerat

Evadare de o zi

Cristian Bejenaru a fost prins sambata dupa-amiaza in zona Catamir, la 15 kilometri de punctul de lucru din care evadase * Tanarul a declarat ca a fugit pentru ca voia sa isi viziteze prietena bolnava * Vasluianul executa la Penitenciarul Chilia Veche o pedeapsa de cinci ani inchisoare, pentru talharie * Vineri dimineata, Bejenaru a parasit punctul de lucru de la Ostrovul Tataru

Ciprian Bejenaru, vasluianul in varsta de 22 de ani, evadat vineri dimineata dintr-un punct de lucru al Penitenciarului Chilia Vache, a fost retinut sambata dupa-amiaza tot pe raza judetului Tulcea, in zona Catamir. Condamnat in 2002 la cinci ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie, Bejenaru fusese de cateva zile trimis sa lucreze la ferma Ostrovul Tatarului, punct de lucru al penitenciarului unde isi executa pedeapsa. Vineri dimineata, tanarul se afla la cosit fan impreuna cu alti zece colegi de detentie. Profitand de o clipa de neatentie a gardianului insarcinat cu paza, Bejenaru a reusit sa fuga. In astfel de zone, paza este destul de lejera, pentru ca detinutii nu se pot ascunde decat pe grindurile din Delta. Vasluianul a reusit sa supravietuiasca unei nopti in Delta, iar in dimineata zilei de sambata a plecat spre o comuna din zona Catamir, la numai 15 kilometri de punctul de lucru din care evadase. Pentru prinderea lui Bejenaru s-au mobilizat toate autoritatile din judet si s-au facut baraje pentru ca detinutul sa nu poata parasi judetul. In jurul orei 14.00, evadatul a fost descoperit de o patrula si dus imediat la penitenciar. Ciprian Bejenaru a declarat ca a fugit intrucat aflase ca prietena sa este bolnava si voia sa o vada. De asemenea, tanarul a declarat ca i se facuse dor de familia sa, care locuieste la Vaslui. Incidentul din Tulcea este cel de-al treilea petrecut in tara noastra, in mai putin de o saptamana. In toate aceste cazuri, detinutii se aflau la puncte de lucru unde, de obicei, paza este destul de lejera. Ciprian Bejenaru avusese pana vineri un comportament foarte bun, fiind implicat activ in programul de reabilitare efectuat in cadrul Penitenciarului Chilia Veche. De altfel, in general, la punctele de lucru sunt trimisi detinutii care nu fac probleme. Pentru fapta sa, Bejenaru risca sa primeasca o pedeapsa de alti doi ani de inchisoare, care se vor adauga celor pe care ii mai avea de efectuat in contul condamnarii anterioare. Anul acesta, pe raza judetului Tulcea s-au inregistrat trei tentative de evadare, insa toti cei trei detinuti au fost prinsi in cateva ore.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acționarii IFCO SA în AGOA și AGEA. Iată ce vor discuta

16 Apr 2024 207

Justiție Constanța Un nou termen în dosarul dintre Administraţia Fondului Imobiliar SRL și General Grup SRL

16 Apr 2024 192

Firme Constanța AGOA acționarilor Dacia 2001 SA! Ordinea de zi completă

16 Apr 2024 207

Șeful jandarmilor din Constanța, trecut în rezervă. Decretul, semnat de Klaus Iohannis

16 Apr 2024 1422

Două automobile, din patrimoniul firmei, de vânzare One Star Security SRL, executată de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 252

Declarații de avere Constanța Ce avere are Adrian Culicencu, secretarul general al comunei Săcele? Soția sa lucrează la Primăria Săcele (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 252

Firme Constanța Administratorul unic al SC Instalații SA a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

16 Apr 2024 229

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!

16 Apr 2024 334

În atenția șoferilor Circulație restricționată, pe autostrada A2 București – Constanța, din cauza unor lucrări

16 Apr 2024 293

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1 Deva-Nădlac

16 Apr 2024 177

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 447

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

15 Apr 2024 403

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 618

Afaceri Constanța Restaurantul Barchetta, complexul de căsuțe din satul de vacanță și Fabrica de Gheață din Neptun pot fi închiriate. Licitația este organizată de Neptun Olimp SA (DOCUMENT)

15 Apr 2024 575

Liberalul Daniel Popa, noul director general provizoriu al societății Termocentrale Constanța SRL

15 Apr 2024 569