Directorul general Chiforeanu acuză Planul de reorganizare al Petromin, o „băşcălie românească"

cap_9.jpgAutoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, în calitate de acţionar majoritar al Companiei Naţionale Maritime Petromin SA, care se află în insolvenţă, a propus-o pentru funcţia de administrator special pe Ionela Irina Grigorescu. Potrivit directorului general al Petromin, Florentin Chiforeanu, aceasta este „o fătucă fără experienţă profesională", care va trebui să întocmească planul de reorganizare al instituţiei. Mai mult decât atât, Florentin Chiforeanu crede că numirea în funcţia de administrator special a unei femei de 35 de ani, „fără experienţă profesională", este o „băşcălie românească", motiv pentru care a şi contestat în instanţă numirea Ionelei Irina Grigorescu.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a mai informat Compania Naţională Maritimă Petromin SA că Ionela Irina Grigorescu a „absolvit studii superioare în domeniul juridic şi are calitatea de masterand la Şcoala de Ştiinţe Administrative şi Politice. Directorul general al Petromin este de părere că planul de reorganizare al instituţiei pe care o conduce nu poate fi realizat de cineva care nu are experienţa profesională necesară. Florentin Chiforeanu continuă spunând că Grigorescu este cel de-al doilea administrator special, dat fiind că primul a fost revocat. „Ionela Irina Grigorescu a fost numită nelegal. Adunarea generală de numire a ei a fost nelegală. Ionela Irina Grigorescu, la cei 35 de ani, fără experienţă profesională, va trebui să realizeze planul de reorganizeze al Petromin. Asta este o băşcălie românească. De altfel, am şi contestat în instanţă numirea ei. (...) După legea insolvenţei, Petromin, cu un patrimoniu ce constă în clădirea din Port, sediul, un împingător fluvial, un corp de navă la Agigea şi un complex turistic la Saturn, are datorii de 2 milioane de euro. (...) Lupta se duce pentru fierul vechi", ne-a mai declarat Chiforeanu. Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, consideră că situaţia de la Petromin este relativ simplă, însă există diverse interese. Potrivit datelor oficiale are Registrului Comerţului, Ionela Irina Grigorescu conduce, alături de soţul ei, Cătălin Cicerone Grigorescu, societăţile comerciale Grinvest Concept Company SRL şi Grinvest Business SRL. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele mai sus precizate şi de la Ionela Irina Grigorescu, însă acest lucru nu a fost posibil.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mihai

13 May, 2011 00:48

nu ne-am primit drepturile salariale pe decembrie si ianuarie, suntem 4 marinari care am lucrat pe carmen sylva si desi toti ceilalti marinari au fost platiri la zi salariile noastre cred ca le-a mancat careva din conducere, din moment ce dl.chooreanu ne-a trimis la plimbare, ne-a spus sa ne luam gandul de la bani.halal conducatori. sa le fie rusine.

Articole asemanatoare

Firme Constanța Dumitru Ivănescu, administratorul Complex Doina SA din Mamaia, a convocat Adunarea Generală a Acționarilor. Ce se va discuta

12 Jan 2024 864

Decizie definitivă pentru Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța!

13 Oct 2021 3318

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța! Prima decizie

01 Jul 2021 1724

Cameră preliminară Tribunalul Constanța a stabilit ziua pronunțării în dosarul fostului șef al AVAS

21 May 2021 1584

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Ioan Mureșan, fost șef AVAS! Ultima decizie a tribunalului

28 Apr 2021 1874

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța! Azi, primul termen

24 Feb 2021 1691

Date din ancheta DNA Constanța Cum au intrat în faliment patru din cele cinci firme trimise în judecată în dosarul fostului șef AVAS

12 Jan 2021 2941

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată. Totul despre firmele din dosarul de la DNA Constanța!

09 Jan 2021 3635

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societății Oil Terminal

05 Mar 2020 1877

Academia Hagi a încheiat un parteneriat cu AVA Football Academy din Londra (galerie foto)

06 Dec 2019 2092

Stiripesurse.ro REPLICĂ Alina Gorghiu - Eu nu am angoasele domnului Ponta când vine vorba de justiţie

31 Mar 2015 1529

Alina Gorghiu, afacere controversată între firma de avocatură şi statul român

27 Mar 2015 1515

Ponta anunţă că există posibilitatea redeschiderii dosarului Flota

26 Jan 2015 1497

Vicepreşedintele AVAS Stan Popa, audiat la DNA în dosarul preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin

10 Dec 2014 2298

Adrian Volintiru şi-a dat demisia de la Romgaz

13 Jun 2014 3998