Distrugatorul HMS York a acostat in dana de pasageri

Vasul de lupta britanic va participa la o aplicatie militara impreuna cu fregata "Marasesti"

"HMS York" efectueaza o vizita neoficiala in Portul Constanta, pe durata a trei zile * Nava are clasa de distrugator tip 42 si este dotata cu armament ultramodern * Vasul a participat la multiple misiuni in timpul celor doua razboaie din Golful Persic * In ultima zi a aplicatiei, "HMS York" va participa la un exercitiu militar impreuna cu fregata "Marasesti" * Exercitiul va consta in aplicatii de transmisiuni si comunicatii, care vizeaza gradul de interoperabilitate intre Marina Romana si cea britanica * Militarii britanici vor vizita mai multe locatii turistice din judet, iar o delegatie compusa din inalti ofiteri va fi primita de catre autoritatile locale

Nava militara britanica "HMS York", unul dintre cele mai mari distrugatoare de tip 42 din lume, a sosit ieri dimineata in Portul Constanta, pentru o vizita programata sa se desfasoare pe parcursul a trei zile. Vasul este lung de 141 de metri si are un deplasament de 675 tone, o latime de aproape 15 metri si un pescaj de 5,8 m. Distrugatorul va participa, in ultima zi a vizitei, la un exercitiu tip Passex, la care urmeaza sa ia parte si fregata "Marasesti". "HMS York" este dotat cu armament de ultima generatie, specific pentru desfasurarea operatiunilor militare in plan maritim. Astfel, la bord exista un sistem de lansatoare rachete tip Twin Sea Dart, patru tunuri de artilerie calibru 20 mm, instalatii de lansare a torpilelor, doua tunuri de calibru 30 mm si alte doua automate cu cadenta ultrarapida de tipul Vulcan Phalanx. De asemenea, distrugatorul este dotat cu sisteme de neutralizare a atacurilor de pe submarine de tipul NATO Seagnat DLF Decoy Launchers."HMS York" a fost lansat la apa pe data de 9 august 1985, iar in ultimii 12 ani a participat cu succes la operatiunile NATO din Golful Persic, Insulele Falkland si, nu in ultimul rand, la aplicatii din Marea Adriatica. Distrugatorul este deservit de un echipaj format din 220 de persoane (27 de ofiteri, 41 maistri militari si subofiteri, 148 de marinari si 4 civili). Acestora li se adauga ofiteri straini din tari recent acceptate in NATO, care se afla la bordul navei in diverse stagii de pregatire profesionala. Vasul britanic se afla sub comanda capitanului comandor Matt Harvey. Vizita lui "HMS York" la Constanta include schimburi de experienta la bordul navei intre militarii romani si britanici, vizite de lucru la Comandamentul Operational Naval. O delegatie formata din ofiterii vasului a efectuat, in cursul zilei de ieri, vizite la autoritatile locale si la sediile unor institutii apartinand Fortelor Navale Romane. Militarii britanici vor vizita mai multe locatii turistice din Constanta si statiunea Mamaia. In ultima zi a stationarii navei britanice la Constanta a fost programata o aplicatie navala la care va participa si fregata "Marasesti". Aplicatia va consta intr-o serie de exercitii de transmisiuni si comunicatii de date, in vederea verificarii compatibilitatii sistemelor de comunicatii de la bordul ambelor nave si a interoperabilitatii cu navele NATO. Pe data de 25 octombrie, distrugatorul va ridica ancora, avand ca destinatie portul turcesc Istanbul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 530

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 516

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 582

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 391

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 462

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 660

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 634

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 687

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 746

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 553

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 774

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 572

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2580

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 546

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 545