DNA a început urmărirea penală privind contractul încheiat de Complexul Energetic Oltenia cu BVA Coal din Constanța

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu privind contractului încheiat de Complexul Energetic Oltenia (CEO) cu BVA Coal pentru livrarea în Serbia a unei cantități de cărbune, potrivit Agerpres. Conform sursei mai sus citate, „în acest moment, în cauza penală la care faceți referire este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu“.
 
BVA Coal SRL a fost înființată cu câteva zile înainte să se organizeze licitația din Serbia, mai exact în data de 23.10.2014. Contractul încheiat cu CEO are numărul 2964/CEO/19.12.2014.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de Registrul Comerțului, SC BVA Coal SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Ștefan cel Mare, într-un apartament.
 
Ca asociaţi persoane fizice apar George Mălin Ilie, născut la data de 22.01.1971, in Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%, și Oniga Iacob, născută la data de 01.05.1968, în Suceava, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%. Firma este administrată de George Mălin Ilie și are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate.
 
Coincidență sau nu, numele lui George Mălin Ilie apare ca făptuitor în rezoluţia de urmărire penală a dosarului „Mita de la Rutieră“, unde procurorii spun că, în perioada 23 februarie - 7 mai 2009, în mod repetat, la solicitarea lui Cristian Gigi Ruşescu, subofiţerul de poliţie Bogdan Andrei Călugăru - agent III în Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa ar fi omis să-şi îndeplinească în mod legal atribuţiile de serviciu, nesancţionându-l pe George Mălin Ilie.  
 
Tot potrivit RECOM, George Mălin Ilie este legat de SC Vectra Trading SRL, de Proagra Meridian – firmă radiată -, precum și de BVA Structure Trading SRL.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de Registrul Comerțului, BVA Structure Trading SRL are același sediu social cu SC BVA Coal SRL și este condusă de George Mălin Ilie, născut la data de 22.01.1971, acesta fiind asociat unic.
Firma are ca obiect de activitate „Lucrări de construcţii a altor proiecte inginereşti n.c.a “.               
 
În luna ianuarie 2011, ZIUA de Constanța arăta că George Mălin Ilie conducea în mod egal SC BVA Structure Trading cu Asan Ilknur, sediul social fiind pe bulevardul 1 Decembrie și obiect de activitate „comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“. Potrivit surselor noastre, în luna aprilie a acestui an, Asan decide să cesioneaze la valoarea nominală aportul său de capital în valoare totală de 100 de lei divizat în 10 părți sociale către Ilie Mălin-George, care devine asociat unic. Tot în ianuarie 2011, Ziua de Constanța preciza că despre Asan Ilknur s-a spus că a administrat SC Shining Steel SRL, unitate care i-a avut ca asociaţi pe Marcel Burcuş şi pe Nicolae Mîrşu. De altfel, în luna iulie a anului 2007, Burcuş şi Mârşu au preluat Shining Steel SRL de la „locotenentul“ Valentin Şlepac. Acesta este considerat, alături de Sergiu Bahaian şi de Adrian Grigoraş, drept unul dintre cei mai temuţi criminali în serie din România de după 1989.

Citește și

O AFACERE PĂGUBOASĂ
O FIRMĂ DE APARTAMENT DIN CONSTANŢA A PIERDUT CONTRACTUL CU CEO PENTRU CĂ NU A LIVRAT CĂRBUNELE! (DOCUMENTE)

NUMELE GRELE DIN SC BVA STRUCTURE TRADING SRL

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Constanţa riscă un proces uriaş! Ce spun oficialii societăţii Complexul Energetic Oltenia

03 Apr 2018 3264

DNA anchetează contractul dintre Complexul Energetic Oltenia şi BVA Coal, o firmă din Constanţa

21 Jul 2015 1887

O afacere păguboasă O firmă de apartament din Constanţa a pierdut contractul cu CEO pentru că nu a livrat cărbunele! (documente)

25 Jun 2015 4159