Eveniment

Doi cetăţeni turci, arestaţi preventiv pentru 30 de zile, la Constanța. Cercetaţi pentru călăuzirea a peste 60 de migranţi pe Marea Neagră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au continuat cercetările în cazul a doi cetățeni  turci care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, peste 60 de persoane din Irak, Pakistan, Siria şi Afganistan, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă. 
 
Persoanele în cauză și materialul probator au fost prezentate, în cursul zilei de 30.11.2017, Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.
 
Ambarcaţiunea cu migranţi a fost interceptată în Marea Neagră marți, 28 noiembrie a.c. 
 
După declanşarea procedurilor specifice de escortare a ambarcaţiunii în Portul Constanţa, unde au fost desfășurate activități de debarcare, triere şi evaluare medicală a persoanelor în cauză, alături de celelalte instituţii implicate, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă.
 
În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcaţiunea „Ilayda55” era condusă de doi cetăţeni turci A.B, în vârstă de 53 ani şi G.B. în vârstă de 45 de ani,  care au plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 27 noiembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.
 
În cadrul audierilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau peste 60 de migranţi, cetățeni din Irak, Pakistan, Siria şi Afganistan, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în România.
 
Ca urmare a celor constatate, cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
 
Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar, în cursul zilei de ieri, cele două persoane au fost prezentate Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.
 
Totodată, întregul grup de migranţi a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din Pakistan. A fost întocmit dosar penal(galerie foto)

19 Mar 2019 387

Utilaj forestier suspect a fi sustras, depistat în P.T.F. Negru Vodă, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii de frontieră (galerie foto)

18 Mar 2019 310

Captură a poliţiştilor de frontieră constănţeni Mii de pachete de ţigări de contrabandă, depistate în ultima lună

14 Mar 2019 308

Constanţa. Bunuri contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră într-un autoturism

13 Mar 2019 416

Jocuri creative în valoare de mii de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

12 Mar 2019 423

Autoturism dat în urmărire de autoritățile din Italia, descoperit la Constanţa. Ce le-a spus șoferița polițiștilor de frontieră (galerie foto)

11 Mar 2019 814

Județul Constanța. Continuă operațiunea de căutare a pescarilor dispăruți săptămâna trecută pe Marea Neagră

11 Mar 2019 986

Cine sunt pescarii dispăruţi în Marea Neagră. Unul este patronul Cherhanalei din 2 Mai

07 Mar 2019 14065

Bijuterii din metal galben, fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră în P.T.F. Vama Veche

07 Mar 2019 484

Continuă căutările ambarcațiunii cu trei pescari, dispărută în Marea Neagră

07 Mar 2019 710

Misiune dificilă a polițiștilor de frontieră. O ambarcațiune, cu trei pescari, a dispărut în Marea Neagră

06 Mar 2019 573

Captură impresionantă a polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Ce au găsit într-un container sosit în Portul Constanța din China

06 Mar 2019 428

Conducerea Gărzii de Coastă caută soluții la problemele polițiștilor de frontieră

05 Mar 2019 764

Imagini de la eveniment Garda de Coastă, la bilanţ. Ce obiective are instituția pentru anul 2019

04 Mar 2019 578

Contract de peste 164 de milioane de lei Garda de Coastă va fi dotată cu o navă maritimă de patrulare şi trei şalupe de intervenţie (document)

04 Mar 2019 1146