Doi poliţişti au luat aproape două decenii Cristian Lungu, din Judecătoria Constanţa, a dictat peste 70 de ani de puşcărie într-un singur dosar (document)

Cristian Lungu, magistrat al Judecătoriei Constanţa, a dictat, ieri, peste 70 de ani de puşcărie într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Ionuţ Adrian Ioana, poliţist al Gărzii de Coastă, a luat nouă ani de închisoare pentru infracţiuni de contrabandă şi alţi trei ani pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Ulterior contopirii, instanţa i-a aplicat poliţistului pedeapsa de zece ani de închisoare. Florin Peţeanu, tot poliţist de frontieră, a luat şapte ani de închisoare pentru complicitate la contrabandă.
 
Mai departe, Stelian Tocia a luat pedeapsa de 12 ani şi şase luni de închisoare, Constantin Tocia a fost condamnat la pedeapsa de zece ani de închisoare, Cristian Liciu s-a ales cu zece ani şi patru luni de închisoare, Ivanov Kiril Ivanov şi Marian Cătălin Afrenie au luat câte opt ani, iar Vasile Valentin Stavilă s-a ales cu şase ani de închisoare. Condamnările nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu contestaţie. Instanţa a confiscat sute de mii de pachete de ţigarete şi peste 830 de sticle de whisky. Amintim că, în prezenta cauză, procurorii au efectuat mai multe percheziţii, la finalul cărora au fost descoperite şi ridicate 7.490.000 de ţigarete (374.500 de pachete), 835 de sticle a câte 0,75 l, respectiv 626,25 de litri de băutură spirtoasă - whisky marca Maiwand, netimbrate fiscal, precum şi mari sume de bani, constând în 200.000 de lei, 12.800 de euro, 195.035 de dinari sârbeşti, 121 de leva şi 20 de dolari. Totodată, au fost ridicate şi indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă 13 autoturisme de lux (Mercedes şi Audi), un microbuz cu remorcă şi un autotir înmatriculat în Bulgaria, cu care ar fi fost introduse în România, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, ţigări de contrabandă în 800 de baxuri, marca Marble, prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.
 
Comunicatul integral poate fi citit accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei poliţişti de la Transporturi Maritime Constanţa, arestaţi la domiciliu

09 Jun 2015 2007

Unul dintre cei mai noi magistraţi de la Constanţa Cine este judecătorul care a decis internarea lui Adrian Zglobiu

30 May 2014 3161