Doliu în Armata Română; „Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un eminent pilot şi comandant ne-a produs o enormă tristeţe”

A murit generalul (r) Ion Săndulescu, pilot și comandant în cadrul Forțelor Aeriene.

Trista veste a fost anunțată pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene Române.
 
Iată, integral, anunțul foștilor camarazi:

„Adio, dragule camarad!
Armata României, Statul Major al Forţelor Aeriene, Aviaţia Militară, toţi cei care l-au cunoscut şi iubit pe generalul (r) Ion Săndulescu sunt în doliu.
Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un eminent pilot şi comandant, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe.
A venit pe lume la 22 mai 1935 în localitatea Ivești, județul Galați.
Fire deosebit de ambiţioasă, şi-a urmat visul şi a îmbrăţişat cariera militară urmând cursurile Școlii Militare de Ofițeri de Aviație ”Aurel Vlaicu”, absolvit cursurile în 1957 și devenind pilot de aviație de vânătoare.
A parcurs toate treptele carierei militare devenind pilot, pilot șef, comandant de echipaj, instructor, instructor șef zbor, locțiitor pentru zbor, încununându-și cariera militară în 1993 când la 30 noiembrie a fost numit șef al Statului Major al Aviației și Apărării Antiaeriene, funcție de pe care a și trecut în rezervă la data de 30 aprilie 1997.
A răspuns prezent oriunde datoria i-a cerut.
E greu de spus de ce Escadrila din Cer a avut nevoie atât de repede de generalul Săndulescu Ion, când noi, camarazi şi prieteni, subordonaţi, şefi și familie am fi avut mai multă nevoie de el, aici, pe pământ.
Cu durere în suflet şi cu inimile cernite suntem alături de familia greu încercată, pe care o asigurăm de toată compasiunea şi sprijinul nostru prezent şi viitor.
Amintirea neobositului nostru camarad şi prieten, generalul Săndulescu Ion, va dăinui de-a pururi în inimile noastre.

Dumnezeu să te aibă în paza şi în suprema Sa ocrotire, în Escadrila din Ceruri! Să veghezi de acolo, din steaua destinului tău, asupra celor cărora ţi-ai destinat întreaga viaţa pământeană: CARIERĂ, FAMILIE, PRIETENI!
Dumnezeu să te odihnească în pace!”
 
Sursa foto: Fortele Aeriene Romane

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.