Doliu în Marina Militară Română. S-a stins din viață contraamiralul de flotilă în retragere Niculae Ștefan

  • „S-a stins din viață distinsul Contraamiral de flotilă în retragere Niculae Ștefan, un OM al mării, un ofițer și lider de excepție” (foto centru).
 
Acesta este tristul anunț postat pe pagina de Facebook a Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza Constanța.
 
După care se mai arată că „pe 14 septembrie, îl avusesem invitat la deschiderea anului școlar a colegiului nostru pentru reînființarea căruia a militat, pentru a-i conferi „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, iar acum, la începutul lui noiembrie aflăm cu profundă tristețe că acest ofițer, care „niciodată nu și-a pierdut cadența”, cum îi spunea încă din copilărie tatăl său, contramiralul de flotilă în retragere, Niculae Ștefan, a trecut în neființă, navigând de acum pe marea veșniciei”.
 
„Domnia sa a fost mereu alături de noi, de elevii militari, la toate activitățile importante ale instituției, bucurându-se de fiecare ocazie pe care o avea să se întâlnească cu noi, tinerii cadeți și să ne insufle dragostea și respectul față de profesia de marinar”, continuă postarea pe pagina sa de Fecebook instituția școlară militară.
 
Inițiator al Concursului de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”, contramiralul de flotilă în retragere, Niculae Ștefan a fost „un etalon, un generator de entuziasm și energie debordante, precum și o pildă de determinare, demnitate, înaltă conștiință profesională și profund civism”, după își aduc aminte membrii „Clubului Amiralilor”.
 
Tinerii cadeți, continuatori ai tradiției Liceului Militar de Marină, atât de drag domniei sale, își exprimă sincerele condoleanțe pentru trecerea la cele veșnice ale contraamiralului Ștefan, prin vocea elevului caporal Damaschin, care a avut șansa să îl cunoască personal, anul trecut în septembrie, la bordul NȘ Mircea:
 

„Am primit cu apăsare vestea trecerii în neființă a domnului Contraamiral de flotilă Niculae Ștefan. Pentru mine, elev militar, a reprezentat o deosebită onoare fiecare întâlnire cu dumnealui, în cadrul activităților colegiului.

De fiecare dată am rămas marcat de felul în care ne privea și de felul în care ne vorbea: mândru și apropiat, atitudine care înlesnea perceperea încrederii pe care o avea în noi, elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, de curând reînființat. Îmi oferea simțământul unei priviri de perspectivă, cutezătoare și încrezătoare în propriile mele puteri.

Îmi asum faptul că vorbesc în numele întregului colectiv de elevi al instituției noastre când, vă mulțumesc, domnule contraamiral, pentru că ne-ați reoferit șansa de a ne dezvolta în plan școlar și militar la cel mai înalt nivel, aici, unde apa azurie de la mal comunică și ne deschide orizonturi către întreaga planetă!


Urez sincere condoleanțe familiei îndoliate și tuturor apropiaților domnului contraamiral”.
 

Întregul colectiv al Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este aproape de familia îndurerată în aceste clipe de grea încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
 
Sursa foto: Facebook.com/Colegiul-National-Militar-Alexandru-Ioan-Cuza-Constanta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Geamandura lui Ștefan

13 Nov 2020 4042

Un ultim omagiu contraamiralului de flotila în retragere Niculae Stefan Mesaje de condoleanțe din partea Primăriei Constanța și a Asociației Clubul Amiralilor

08 Nov 2020 1276

Deschiderea noului an școlar în structurile Forțelor Navale

15 Sep 2020 842

In memoriam Colonelul inginer Smarandache Ion Florea

23 Apr 2019 1295

Revoluţia lui Cico Ultima baricadă (galerie foto)

25 Jan 2019 3299

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 octombrie 2018

24 Oct 2018 1099

Vraciul Planşeta radar şi ansa

23 Mar 2018 10286

Noutăţi despre falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“

20 Jan 2018 3087

Nemirschi, Frigioiu şi Nejloveanu ar putea fi audiaţi azi într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre (rechizitoriu)

04 Nov 2016 3026

Tribunalul Constanţa, decizie importantă pentru procurorii DNA Constanţa, Radu Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (rechizitoriu)

18 Oct 2016 6146

Nicolae Nemirschi, Mariana Frigioiu şi Niculae Nejloveanu ar putea fi audiaţi mâine la Tribunalul Constanţa, în dosarul lui Mazăre

13 Oct 2016 2751

Droguri de risc, descoperite într-un automobil

04 Aug 2016 1327

Partidul România Mare și-a scos în față candidații propuși pentru CLM Constanța

29 Apr 2016 2722

Licitaţia, pe 13 ianuarie 2016 Hotel din Costineşti, scos la mezat la jumătate de preţ (document)

24 Dec 2015 5068

Directoratul SC Socep SA se modifică

10 Dec 2015 2969