Doliu în Marina Militară Română. S-a stins din viață contraamiralul de flotilă în retragere Niculae Ștefan

  • „S-a stins din viață distinsul Contraamiral de flotilă în retragere Niculae Ștefan, un OM al mării, un ofițer și lider de excepție” (foto centru).
 
Acesta este tristul anunț postat pe pagina de Facebook a Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza Constanța.
 
După care se mai arată că „pe 14 septembrie, îl avusesem invitat la deschiderea anului școlar a colegiului nostru pentru reînființarea căruia a militat, pentru a-i conferi „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, iar acum, la începutul lui noiembrie aflăm cu profundă tristețe că acest ofițer, care „niciodată nu și-a pierdut cadența”, cum îi spunea încă din copilărie tatăl său, contramiralul de flotilă în retragere, Niculae Ștefan, a trecut în neființă, navigând de acum pe marea veșniciei”.
 
„Domnia sa a fost mereu alături de noi, de elevii militari, la toate activitățile importante ale instituției, bucurându-se de fiecare ocazie pe care o avea să se întâlnească cu noi, tinerii cadeți și să ne insufle dragostea și respectul față de profesia de marinar”, continuă postarea pe pagina sa de Fecebook instituția școlară militară.
 
Inițiator al Concursului de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”, contramiralul de flotilă în retragere, Niculae Ștefan a fost „un etalon, un generator de entuziasm și energie debordante, precum și o pildă de determinare, demnitate, înaltă conștiință profesională și profund civism”, după își aduc aminte membrii „Clubului Amiralilor”.
 
Tinerii cadeți, continuatori ai tradiției Liceului Militar de Marină, atât de drag domniei sale, își exprimă sincerele condoleanțe pentru trecerea la cele veșnice ale contraamiralului Ștefan, prin vocea elevului caporal Damaschin, care a avut șansa să îl cunoască personal, anul trecut în septembrie, la bordul NȘ Mircea:
 

„Am primit cu apăsare vestea trecerii în neființă a domnului Contraamiral de flotilă Niculae Ștefan. Pentru mine, elev militar, a reprezentat o deosebită onoare fiecare întâlnire cu dumnealui, în cadrul activităților colegiului.

De fiecare dată am rămas marcat de felul în care ne privea și de felul în care ne vorbea: mândru și apropiat, atitudine care înlesnea perceperea încrederii pe care o avea în noi, elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, de curând reînființat. Îmi oferea simțământul unei priviri de perspectivă, cutezătoare și încrezătoare în propriile mele puteri.

Îmi asum faptul că vorbesc în numele întregului colectiv de elevi al instituției noastre când, vă mulțumesc, domnule contraamiral, pentru că ne-ați reoferit șansa de a ne dezvolta în plan școlar și militar la cel mai înalt nivel, aici, unde apa azurie de la mal comunică și ne deschide orizonturi către întreaga planetă!


Urez sincere condoleanțe familiei îndoliate și tuturor apropiaților domnului contraamiral”.
 

Întregul colectiv al Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este aproape de familia îndurerată în aceste clipe de grea încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
 
Sursa foto: Facebook.com/Colegiul-National-Militar-Alexandru-Ioan-Cuza-Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 839

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 octombrie 2023

05 Oct 2023 1108

Imobiliare Constanța Geomarco Construct, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

08 Aug 2023 1885

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 martie 2023

02 Mar 2023 1632

Certificat de urbanism Ce spune Niculae Nejloveanu de construcția cartierului rezidențial în capătul străzii Bucovina, din Constanța? (DOCUMENTE)

13 Jan 2023 3486

Toate interceptările SRI din dosarul care a zguduit, în 2016, sistemul polițienesc din Constanța, excluse

29 Mar 2022 7225

Constanța culturală Premiera „Goi pușcă” va deschide stagiunea 2021- 2022, la Teatrul de Stat Constanța

18 Sep 2021 3901

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 6422

Constanţa Cine a urcat pe podium la Campionatul militar de cros, etapa pe Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti"

16 Apr 2021 3299

Geamandura lui Ștefan

13 Nov 2020 5704

Un ultim omagiu contraamiralului de flotila în retragere Niculae Stefan Mesaje de condoleanțe din partea Primăriei Constanța și a Asociației Clubul Amiralilor

08 Nov 2020 2849

Deschiderea noului an școlar în structurile Forțelor Navale

15 Sep 2020 1610

In memoriam Colonelul inginer Smarandache Ion Florea

23 Apr 2019 2470

Revoluţia lui Cico Ultima baricadă (galerie foto)

25 Jan 2019 5570

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 octombrie 2018

24 Oct 2018 2391