Donaţie către Spitalul Judeţean ConstanţaComisarul-şef Burlacu ţine să mulţumească medicilor în cazul poliţistului rănit în misiune

ultraja-ValentinBurlacu.jpgUn lucrător din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost rănit în misiune.

Omul legii a încercat, alături de alţi doi colegi, să imobilizeze un scandalagiu, însă acesta a trântit cu putere o fereastră, care s-a spart, cioburile provocându-i subofiţerului leziuni grave la nivelul braţului şi antebraţului drept. Poliţistul s-a ales cu secţionarea unui nerv şi a unei artere. Comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul şef al IPJ, spune că, cel mai probabil miercuri, poliţistul va reveni la Constanţa. Totodată, comandantul Poliţiei Constanţa a ţinut să mulţumească atât echipei manageriale, cât şi medicilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru efortul depus în acest caz.

„Băiatul nostru este în afara oricărui pericol. Vreau să le mulţumesc celor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca ne-au spus că doctorii de la Constanţa au făcut o treabă foarte bună. (...) Am stat cu el în spital (n.r. cu poliţistul rănit) până când s-a trezit. Mi-a explicat ceea ce s-a întâmplat. (....) În semn de mulţumire pentru efortul depus, poliţiştii vor merge şi vor dona sânge fără a avea vreo pretenţie în schimb", ne-a mai spus şeful IPJ Constanţa.

Poliţistul constănţean a fost la un pas de a rămâne fără o mână

În data de 10 august, ora 12.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurală Constanţa au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 38 ani, din Cumpăna, cu privire la faptul că soţul său în vârstă de 34 de ani a agresat-o fizic şi verbal. Din acest motiv, femeia fost nevoită să părăsească locuinţa comună, împreună cu cei doi copii minori. Patrula mixtă de poliţie formată dintr-un poliţist al Secţiei 1 Rurală Constanţa şi un poliţist local s-a deplasat la adresa indicată pentru a aplana conflictul, constatând că cel în cauză se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi se manifestă violent la adresa poliţiştilor, aducându-le injurii şi proferând ameninţări, concomitent cu aruncarea de diverse obiecte către aceştia. În aceste condiţii, s-a solicitat sprijinul unui al treilea poliţist, care în acel moment îşi desfăşura activitatea în cadrul Postului de Poliţie Cumpăna. Şi în aceste circumstanţe, cel în cauză a continuat să se manifeste agresiv, adresând ameninţări cu moartea soţiei pentru că a solicitat intervenţia organelor de poliţie, fapt care a făcut necesară imobilizarea sa.

50-55 de zile de îngrijiri medicale

Pentru că bărbatul se încuiase în casă şi stătea în dreptul unei ferestre deschise, poliţistul venit în sprijinul colegilor a încercat să îl imobilizeze, moment în care suspectul a trântit cu putere fereastra, care s-a spart, cioburile provocându-i subofiţerului leziuni grave la nivelul braţului şi antebraţului drept, care au necesitat transportarea sa la SCJU Constanţa, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. În urma examinării medico-legale, s-a stabilit că poliţistul „prezintă leziuni de violenţă care au putut fi produse prin lovire cu sau de corp tăietor, posibil sticlă, care necesită pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în primejdie prin hemoragia externă gravă, ca urmare a secţionării complete a arterei brahiale drepte. Totodată, s-a stabilit că este necesară reexaminarea medico-legală a acestuia sub aspectul unei posibile infirmităţi, în urma agresiunii fiind secţionat complet şi nervul median al braţului drept". Scandalagiul a ajuns în arest pentru următoarele 29 de zile.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărare directă ISU Dobrogea a bătut palma cu Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență SRL, din București!

28 Mar 2024 333

„Alături de tine pentru alegerea meseriei“, acțiune organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea

08 Mar 2024 499

Un fost paramedic ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD! Tribunalul Militar amână procesul

02 Mar 2024 824

Declarații de avere Constanța Dana Nicoleta Domolescu, inspector în construcții în Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, avere și interese (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 685

Ministerul Educației cere inspectoratelor școlare să implementeze măsuri privind participarea elevilor la examenele naționale

11 Jan 2024 834

ISJ Constanța Astăzi , 13 decembrie, prima probă a simulării județene a examenului național de bacalaureat

13 Dec 2023 3260

Ministerul Educației a virat sumele aferente plății burselor școlare către inspectoratele școlare

14 Nov 2023 903

Ministerul Educației Numărul de burse școlare, la nivel național, transmise de Inspectoratele Județene

27 Oct 2023 819

Florentina Țigmeanu, directorul demis de la Școala 30 din Constanța, a dat din nou în judecată Inspectoratul Școlar

18 Oct 2023 1442

IPJ Buzău Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier

29 Aug 2023 699

IPJ Botoșani Tânăr amendat de polițiști după ce a abandonat la o ghenă de gunoi doi pui de câine

28 Aug 2023 697

Oficial de la DNA Cătălin Paul Dache, general de flotilă aeriană, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație, urmărit penal

22 Jun 2023 1265

Florin Năforniță, inspector de stat în construcții, trimis în judecată de DNA!

21 May 2023 1707

Nouă autorizații de construire, atacate în instanță de Prefectura Constanța. Sunt vizate investițiile controlate de ISC în Năvodari

05 Apr 2023 4114

Se caută adjunct pentru Inspectoratul de Poliție din Tulcea!

10 Mar 2023 4288