Dosar lucrat la "foc continuu"Agresorul fiului şefului SMURD, deferit instanţei în timp record

politie_-_judecatoria.jpgUrmătoarea înfăţişare va avea loc pe 1 martie. Între timp, principalul suspect al tâlhăriei rămâne în arest

Tâlhăria "cu intervenţii" petrecută pe raza Secţiei 3 Poliţie la începutul lunii decembrie, căreia victime i-au căzut fiul unui renumit pompier constănţean şi al unui parlamentar PDL, pare să fi ajuns în instanţă în timp record, după părerea unora. Faţă de alte dosare în care oamenii aşteaptă luni ca agresorii să fie trimişi în judecată, în cazul lui Emurah Mustafa, individul identificat drept cel care i-a tâlhărit pe cei doi tineri, lucrurile s-au mişcat cu repeziciune. Pornit mai degrabă cu stângul la Poliţie - cel puţin până s-a aflat identitatea victimelor - dosarul a fost trimis la Judecătoria Constanţa, unde următoarea înfăţişare a fost fixată pe data de 1 martie. Între timp, Mustafa a fost ţinut după gratii.

Cazul a intrat în atenţia mass-media în primele zile ale lunii decembrie 2010. La vremea aceea, pe la colţuri se spunea - neoficial - că, la începutul lunii, doi tineri s-ar fi lovit de refuzul autorităţilor de a le înregistra plângerea penală. Mai exact, ar fi fost vorba despre poliţiştii Secţiei 3, iar cei doi tineri care s-ar fi dus cu jalba în proţap la aceştia ar fi fost Alin Teodor Covalciuc şi Vlad Chirilă, fiii unui renumit pompier constănţean, respectiv al unui parlamentar PDL.

Mediatizare cu întârziere

A.C. este fiul lui Bogdan Covalciuc, şeful Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea. La rândul său, V.C. este fiul politicianului constănţean Constantin Chirilă, ales deputat în 2008. Aceste aspecte se pare că nu le-ar fi fost cunoscute oamenilor legii în seara de 4 decembrie 2010, aproape de miezul nopţii, când tinerii s-au prezentat la Secţia 3 pentru a reclama că au fost victimele unei tâlhării. Din acest motiv, se pare, poliţiştii nu ar fi reacţionat corespunzător solicitărilor celor două victime. Foarte interesant, la câteva zile după consumarea evenimentului, după dezvăluirea identităţii victimelor şi după depistarea suspectului, cazul a fost mediatizat şi prezentat în presă ca un succes. În replică faţă de acuzaţiile de lipsă de reacţie aduse cu privire la cazul cu pricina, poliţia a susţinut la momentul respectiv că se făceau verificări în legătură cu ofiţerul de serviciu care nu ar fi dat curs solicitărilor celor două victime în seara incidentului, dar au subliniat totodată că lucrurile nu ar fi stat întocmai cum susţineau familiile acestora. Mai exact, oamenii legii au spus că victimele le-ar fi cerut poliţiştilor să intre în casă peste agresor în seara cu pricina. În lipsa unui mandat sau a oricărei autorizări în acest sens, fapta ar fi putut constitui violare de domiciliu, susţin oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Deferit instanţei în Ajunul Crăciunului

Dincolo însă de aceste aspecte, poate nu este trecut cu vederea faptul că, în ciuda debutului mai greu pe care l-a avut la Poliţie, cazul s-a mişcat foarte repede la Parchet, dosarul fiind trimis la instanţă chiar în Ajunul Crăciunului, adică în mai puţin de-o lună. Într-adevăr, pe 24 decembrie 2010, pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 46322/212/2010, al cărui obiect este o tâlhărie şi în care inculpat figurează Emurah Mustafa. La polul opus, parte vătămată este doar A.C., fiul renumitului pompier constănţean. De la momentul trimiterii în judecată, Mustafa a rămas în spatele gratiilor, judecătorii prelungindu-i mereu starea de arest preventiv. Ultima constatare a legalităţii şi temeiniciei stării de arest a avut loc la Judecătoria Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute, însă realizând probabil că se luptă cu morile de vânt, Emurah Mustafa nu a mai declarat recurs împotriva acestei decizii. Următoarea înfăţişare în proces va avea loc pe data de 1 martie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

vecinul

22 Feb, 2011 10:11

ce naste din pisica soareci maninca sa vedem ce zice mafiotul pdl chirila cu afaceru la greu ascunse

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.