Dosar penal pentru accidentul de pe Autostrada Soarelui

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul accidentului în lanț produs sâmbătă dimineață pe autostrada A2, iar potrivit datelor actuale încadrarea este de ucidere din culpă și vătămare corporală însă nu au fost identificați deocamdată cei vinovați, a declarat,Liliana Bănescu, prim procuror în cadrul instituției, citată de Agerpres.
 

"A fost înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă și vătămare corporală, având în vedere victimele. Nu e ușor cu încadrarea pentru că sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situații medicale, care pot evolua pe parcurs. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată, având în vedere numărul victimelor", a afirmat reprezentatul Parchetului din Lehliu Gară.

 
Liliana Bănescu a precizat că, deocamdată, datele din dosar sunt într-o fază preliminară, având în vedere că investigația în teren nu a fost finalizată, polițiștii făcând în continuare măsurători, determinarea alcoolemiei persoanelor implicate și culegere de alte probe.
 
Întrebată dacă au fost identificate până în acest moment persoana sau persoanele cu responsabilități în producerea accidentului în lanț, reprezentantul Parchetului a precizat că în prezent nu apar în dosar nume de persoane care ar putea fi considerate vinovate.

"În momentul de față nu avem față de nimeni îndreptată acțiunea penală. Aceste lucruri vor fi stabilite în zilele următoare, după ce ne vom lămuri cu toate datele culese privind cauzele producerii accidentului", a subliniat Liliana Bănescu.

 
Trei persoane au murit și peste 50 au fost rănite sâmbătă în accidentul în lanț produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorități.
 
Comisar-șef de poliție George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, a declarat astăzi, că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt.
 

"Sunt 3 decedați și 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane și unul de transport marfă", a spus George Grigore.

 
Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite. "Acum la spital sunt undeva la 40 — 41 de persoane care primesc îngrijiri medicale", a precizat George Grigore, arătând că "situația este dinamică".
 
El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanță de trei — patru metri unul de celălalt.

"Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (...) și vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul", a afirmat George Grigore.

 
Tot din primele cercetări, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile meteo rutiere, respectiv la ceața foarte densă.
 
Comisar-șef de poliție George Grigore a mai afirmat că la locul accidentului nu mai sunt persoane rănite, ci au rămas doar trupurile celor 3 decedați, care ar urma să fie transportate la IML.
 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, pentru că în total au fost 57 de răniți, iar 16 au refuzat să meargă la spital.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 256

UPDATE. Accident rutier pe A2, sensul de mers București-Constanța! Primele informații

24 Mar 2024 1254

Accident în Constanța UPDATE. O mașină a intrat în parapet, după ieșirea de pe bd. I.C. Brătianu spre Agigea

24 Mar 2024 1067

Trafic îngreunat seara trecută pe Autostrada A2 București-Constanța după un accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1270

Un șofer fără permis a fost implicat într-un accident pe A2 Constanța-București! Autoutilitara pe care o conducea era furată

02 Feb 2024 870

Porniți la drum? Aflați cum se circulă în această dimineață pe autostrada A2 București-Constanța

01 Feb 2024 661

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe autostrada A2 București – Constanța

02 Jan 2024 802

Atenție șoferi! Circulația rutieră este oprită pe autostrada A2 București-Constanța. Ce s-a întâmplat

06 Dec 2023 1053

IGPR InfotraficTrafic oprit pe A2 București-Constanța

06 Dec 2023 571

UPDATE! Accident rutier pe autostrada A2 București-Constanța! Un ansamblu auto s-a răsturnat

06 Dec 2023 1100

Trafic aproape blocat la bariera de la Fetești, din cauza unui accident (VIDEO)

01 Nov 2023 1418

Accident mortal Constanța azi Oficial de la IPJ Constanța, despre accidentul de pe A4, unde un motociclist a murit (VIDEO)

30 Oct 2023 11983

Accident mortal Constanța UPDATE. Un motociclist a murit în urma unui eveniment rutier pe autostrada A4 (FOTO+VIDEO)

30 Oct 2023 7727

Accident pe Autostrada A2 București-Constanța! O autoutilitară încărcată cu marmură s-a răsturnat

23 Oct 2023 1077

Stiri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe A2! Un microbuz cu pasageri, implicat

16 Oct 2023 2318