Dosarul coruptilor din Primarie revine la Curtea de Apel

Curtea Constitutionala (CC) a trimis inapoi la Curtea de Apel dosarul celor noua angajati din Primaria Constanta, acuzati de infractiuni de coruptie. CC a respins exceptia de neconstitutionalitate privind transformarea PNA in DNA invocata de unul dintre aparatorii inculpatilor. De mai mult de o luna, dosarul se plimba intre Curtea de Apel si Curtea Constitutionala, tocmai din cauza exceptiei cu pricina. Inspectorii Edy Petrescu, Lucian Mata si Liliana Cazacu au fost invinuiti de luare de mita. Potrivit anchetatorilor, anul trecut, in luna mai, acestia i-au pretins o suma considerabila administratorului unei firme, pentru a trece cu vederea neregulile pe care acesta le comisese. Pe de alta parte, Petrica Munteanu este acuzat ca in perioada 15 - 16 mai 2002, in calitate de Director al Serviciului Directiei Publice din cadrul Primariei, a ingradit activitatea societatii BCD International SRL. Concret, acesta a dispus amplasarea unor stalpi metalici, fara a exista o dispozitie in acest sens, pentru a impiedica accesul la depozitul de materiale de constructii al firmei. De asemenea, acesta ar fi intocmit mai multe adrese potrivit carora Primaria Constanta ar fi respins cererile de autorizare a functionarii pentru firma BCD International SRL. Acuzatiile care i se retin in sarcina lui Munteanu sunt abuz in serviciu in forma calificata si fals material. Inspectorii Aurora Parvu, Doina Gheondea, Iuliana Zahariciuc, Catalin Sebastian Lazar si Florea Radu au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu. Din cercetari a reiesit faptul ca acestia au intocmit o adresa care nu corespundea realitatii in legatura cu BCD International SRL. Administratorul societatii s-a constituit parte civila in proces, cu suma de doua milioane de euro, reprezentand prejudiciul cauzat prin ingradirea activitatii. Urmatorul termen la Curtea de Apel a ramas pe 13 decembrie.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)

07 Apr 2024 8687

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 1151

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer din IPJ Constanța!

30 Jan 2024 1054

Consilierii locali PNL vor participa vineri la ședința extraordinară în care CLM se constituie parte civilă în dosarul primarului Vergil Chițac (DOCUMENT)

11 Jan 2024 832

Anunțul fostului viceprimar USR, Florin Cocargeanu Consilierii USR și PSD au semnat convocatorul pentru recuperarea prejudiciului. Este vizat primarul Chițac!

08 Jan 2024 926

Update. USR va semna pentru convocare PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța și cere sprijinul consilierilor pentru asigurarea cvorumului!

07 Jan 2024 1191

Primăria Constanța a publicat titlul proiectului de hotărâre Procurorii DNA cer CLM Constanța să se constituie parte civilă în dosarul penal format după concursul cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol

05 Jan 2024 1051

USR Constanța, proiect pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul DNA în care este inculpat primarul Vergil Chițac

03 Jan 2024 1000

Justiție Constanța Închisoare cu executare pentru un bărbat care a furat un borcan de caviar, salam și cașcaval

03 Jan 2024 1213

Solicitarea a fost ținută 25 de zile în sertar!! Stelian Ion (USR)- „DNA a înștiințat CL Constanța că se poate constitui ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat Chițac“ (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1854

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 3527

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3461

DNA lansează „bomba“! Mai mulți directori din Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară, trimiși în judecată

19 Oct 2023 811

Candidaturile se depun până pe 20 octombrie Se înființează o nouă structură la nivelul Consiliul Județean Constanța. Ce atribuţii va avea și cine va face parte din aceasta?

08 Oct 2023 4963

Administrația Fondului Imobiliar SRL, parte într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

28 Sep 2023 934