UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Dosarul Portul deschis în capitală - Înalta Curte a respins cererea senatorului Banias şi a lui Bogatu, fost director din Port

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins, ieri, ca neîntemeiată, cererea de revocare a masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara formulată, în dosarul cunoscut generic „Portul“, de Mircea Marius Banias (senator PC), unul dintre cei 39 de inculpaţi trimişi în judecată în această cauză.

Tot ieri, tot Înalta Curte a respins, ca neîntemeiata, cererea formulată de inculpatul Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, de încetare obligatiei de a nu lua legatura cu inculpaţii Aurelian Cătălin Pilcă (administrator al SC Container Clearance Services SRL Constanţa), Sorin Budai (comisionar vamal, asociat în cadrul SC Air & Sea Container Shipping SRL), Valentin Ţiripan (asociat la SC Container Clearance Services SRL şi administrator la S.C. Alvalexino SRL). Lista inculpaţilor cu care a dorit Bogatu să ia legătura continuă cu Dragoş Iulian Tudoran (lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea), Lucian Păun (angajat al SC Container Clearance Services SRL), Laurentiu Catargiu (angajat al SC Lemnking Industry Com SRL Pârscov, Buzău), Banias Mircea Marius (senator PC al României), Laurentiu Mironescu (fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor), Mihai Ciobanu (intermediar vamal), Mihai Culea (asociat la SC Mirand International SRL) şi Cezar – Ştefan Draguţel. Decizia de ieri a Înaltei Curţi este definitivă.
 
UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 178

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 150

Județul Constanța Descinderi la comercianții fitosanitari – au fost deschise două dosare penale (FOTO)

23 Apr 2024 223

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 346

Insolvențe Constanța Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența Cromandra Consulting SRL!

23 Apr 2024 276

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 587

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 885

O firmă din Eforie Nord, la judecată cu Consiliul Local Mangalia! Dosarul se rejudecă la Tribunalul Constanța

21 Apr 2024 367

Detalii exclusive din dosar! Caz șocant în Constanța! Bărbat incendiat cu alcool medicinal – „Îmi pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat“ (DOCUMENT)

21 Apr 2024 985

Proces între Land Power SRL și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Dosarul, pe rolul Judecătoriei Constanța

21 Apr 2024 343

Tribunalul Constanța examinează o ordonanţă preşedinţială. Părți în dosar, ABADL și Răsărit de Soare SRL

21 Apr 2024 351

Un nou termen în dosarul dintre UAT Municipiul Constanța și Garda Națională de Mediu

21 Apr 2024 428

IPJ Constanța Un tânăr s-a ales cu dosar penal pentru evadare. Ce s-a întâmplat

20 Apr 2024 540

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști pe raza județului Constanța. Au fost întocmite dosare penale

20 Apr 2024 563

Justiție Constanța Decizie definitivă a instanței în procesul prin care Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă primită de la Garda de Mediu

20 Apr 2024 385