Eveniment

Două dintre cele mai importante dosare instrumentate de Andrei Bodean au fost redeschise ieri de judecători (rechizitorii)Ieri, Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa, a redeschis dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful CJC, a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
Şeful CJC este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, elicopterul vizat este cel care, în decembrie 2014, s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, iar în urma evenimentului au murit medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel. De menţionat că dosarul şefului CJC nu are legătură cu această tragedie.

Citeşte şi  CJC, parte civilă într-unul dintre dosarele şefului CJC (rechizitorii)

Tot ieri, la Curtea de Apel Bucureşti a avut loc un nou termen în dosarul în care şeful CJC a fost deferit Justiţiei alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, şi se află pe masa judecătoarei Ana Maria Trancă, din Curtea de Apel Bucureşti.
 
Cele două cauze au fost amânate pentru luna viitoare.

Rechizitoriu - Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen de judecată pentru medicul Marius Militaru

16 Oct 2018 618

Este oficial! Andrei Bodean este noul șef al DNA Constanța

02 Oct 2018 1487

Sorin Constantinescu nu mai este şef plin al anticorupţilor Constanţa. Colegiul de conducere al DNA analizează azi candidatura lui Bodean

10 Sep 2018 1518

Andrei Bodean, singurul candidat Când va fi anunțat noul șef al DNA Constanţa

09 Sep 2018 990

Oficial Procurorul Andrei Bodean, singurul candidat pentru şefia DNA Constanţa

06 Sep 2018 1592

Cine vrea să fie şeful Anticorupţilor din Constanţa. Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor

05 Sep 2018 1532

Procurorii constănţeni Andrei Bodean şi Adina Florea susţin astăzi interviul pentru şefia DNA

03 Sep 2018 609

Sondaj de opinie Procurorul constănţean Andrei Bodean, votat drept viitorul şef al DNA

03 Sep 2018 808

Încep interviurile candidaților pentru funcția de șef al DNA . Doi procurori sunt de la Constanţa (documente)

02 Sep 2018 1060

Toţi cei şase candidaţi înscrişi la selecţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA au fost declaraţi admişi şi vor susţine interviurile (document)

29 Aug 2018 536

Zi importantă pentru procurorii constănţeni Adina Florea şi Andrei Bodean, înscrişi în cursa pentru şefia DNA

29 Aug 2018 2116

Sondaj de opinie Cine credeţi că va fi noul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie?

27 Aug 2018 883

Revista presei locale

25 Aug 2018 620

Cine sunt cei doi candidați de la Constanța înscriși la selecția organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de procuror-șef al DNA (documente)

25 Aug 2018 1157

Oficial de la Ministerul Justiției. Șase candidați s-au înscris la selecția pentru funcția de șef al DNA. Doi sunt de la Constanța (document)

24 Aug 2018 698