Dragoş Dinescu Fost poliţist constănţean, în colimatorul Comisiei de cercetare a averilor (documente)



Dragoş Dinescu, fost ofiţer principal în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Ieri, reprezentanţii ANI au anunţat constatarea existenţei unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 173.550,88 de lei (aproximativ 41.322 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soţia de către Dinescu. Inspectorii ANI susţin că, „în perioada 2009 - 2011, Dinescu Dragoş a realizat, împreună cu soţia, venituri salariale în cuantum de 93.161 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 266.711,88 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 173.550,88 de lei (aproximativ 41.322 de euro)“. „Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Dinescu Dragoş împreună cu soţia, în perioada exercitării funcţiei publice“, potrivit ANI. Totodată, reprezentanţii instituţiei mai susţin că Dinescu „a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.

Nu a promovat examenul

„Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere“, au conchis cei de la ANI. Dragoş Dinescu a fost ofiţer principal în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, în perioada 2009 - 2011. Ca urmare a reorganizării, respectiv formarea Gărzii de Coastă, Dinescu a ieşit din sistem, el nepromovând examenul susţinut la vremea respectivă, potrivit reprezentanţilor Gărzii.

Credite

În declaraţia de avere completată la data de 3.11.2010, Dragoş Dinescu a menţionat că nu are bunuri imobile şi mobile, bijuterii, conturi, dar că deţine, din 2005, o jumătate dintr-un apartament, bun dobândit prin credit ipotecar. În ceea ce priveşte datoriile, fostul poliţist a notat că a luat un credit ipotecar, din 2008, în valoare de 41.000 de euro, scadent în 2033. Tot în 2008, Dragoş Dinescu a obţinut un credit de nevoi personale în valoare de 8.300 de euro, cu scadenţa în 2018. Pe când era ofiţer de poliţie, a avut un venit anual de 32.784 de lei, în timp ce soţia sa a câştigat, ca profesor, suma de 11.760 de lei. De asemenea, soţii Dinescu au mai  obţinut suma de 3600 de lei din închirierea unui apartament.

Declaraţia de avere completată pe data de 7.06.2011 este aproape identică cu cea precedentă, Dragoş Dinescu consemnând alte sume în rubrica destinată veniturilor din salarii, respectiv: salariul său - 27.704 lei, salariul soţiei - 8.425 de lei. Alocaţia fiului soţilor Dinescu a fost de 1.926 de lei.      

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.