Droguri, şantaj şi infracţiuni informaticeDedesubturile "lotului Beinur", dezvăluite în instanţă (document)

Beinur_-_beinur____.jpgAncheta procurorilor nu se termină aici, aceştia hotărând disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal separat faţă de mai mulţi învinuiţi

Nuredin Beinur, cel despre care s-a spus că ar fi liderul lumii underground din partea de sud a litoralului, fratele acestuia, Erchin Nuredin, comisarul-şef Cristinel Niţoi, fostul adjunct al Poliţiei Neptun, Mihai Nelu Balaban, Manix Pădure, Ovidiu Pop Constantin, Valentin Pop, Emanoil Hanganu, şef al Corpului de control al Primăriei Mangalia şi Petre Cantranjev, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În aceste condiţii, dosarul cauzei urmează să fie înregistrat pe rolul Secţiei Penale a Curţii de Apel Bucureşti în maxim o săptămână.

Prin intermediul unui comunicat de presă, oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au spus că, la data de 04.02.2011, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Nuredin Beinur "sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la şantaj, şantaj (asupra părţii vătămate C.M.C.), (nr. Mădălin Constantin Ciufu), şantaj în formă continuată (faţă de partea vătămată M.M.) (nr. Marian Mocea), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (2 fapte)". Pe de altă parte, fratele lui Nuredin Beinur, Erchin Nuredin, a fost trimis în judecată, acuzat fiind de săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată (faţă de partea vătămată M.M.) (nr. Mocea Marian) şi a patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Şi Mihai Nelu Balaban se află pe "lista neagră", acesta urmând a fi judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj (asupra unui martor şi a părţii vătămate Ciufu), complicitate la şantaj (asupra părţii vătămate Mocea), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Procurorii bucureşteni spun că Mannix Pădure va fi deferit instanţei de judecată sub aspectul comiterii unei infracţiuni de complicitate la şantaj (asupra părţii vătămate Mocea) şi a patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Un NUP pentru fraţii Beinur

Asta în timp ce Ovidiu Constantin Popa este acuzat că ar fi şantajat un martor din dosar, iar lui Valentin Pop i se impută mărturia mincinoasă, favorizarea infractorului şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au mai decis trimiterea în judecată şi în stare de libertate a inculpaţilor: comisar-şef Cristinel Niţoibeinur_Nitoi_Cristinel.jpg, fost adjunct al Poliţiei Neptun, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului şi conflict de interese, Emanoil Hanganu, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în declaraţii, dar şi Petre Cantranjev sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de arme neletale. Potrivit rechizitoriului, procurorii au mai hotărât neînceperea urmăririi penale faţă de Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, Mihai Nelu Balaban, Mannix Pădure, Ermin Nuredin şi Elvis Petcu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art 217 alin 1 Cod penal, (respectiv "Distrugere") întrucât acţiunile sunt absorbite de conţinutul constitutiv al infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Disjungeri de cauze

Tot cu NUP s-au ales Constantin Păun şi Cătălina Mihăilă, ambii funcţionari ai Primăriei Mangalia, care au fost bănuiţi de abuz în serviciul contra intereselor persoanelor, întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii, sub aspectul laturii subiective (lipsa intenţiei). Anchetatorii au mai decis disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal separat faţă de învinuiţii: Gabriela Iacob, şefa Biroului Poliţiei Municipale Mangalia, cercetată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, Elvis Petcu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Ermin Nuredin, care este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la şantaj, lista încheindu-se cu făptuitorul Vasile Moldovan.

Totodată s-a dispus disjungerea dosarului de urmărire penală şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei, în favoarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sub aspectul săvârşirii de către Mihai Nelu Balaban şi Petre Cantrajev a infracţiunii prevăzute de articolul 2 din Legea 143/2000, aceasta fiind legea privind combaterea traficului şi consumului de droguri. Conform rechizitoriului, procurorii au mai hotărât disjungerea dosarului de urmărire penală şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei, în favoarea DIICOT sub aspectul săvârşirii de către Mariana Delu a infracţiunii prevăzute de articolul 42 din legea 161/2003 privitoare la infracţiunile informatice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

babay

08 Feb, 2011 07:33

Pacat ca oameni nevinovati au fost trimisi in judecata pentru fapte inventate Daca Erchin in megalomania lui se mai lua de cineva CARE ESTE UN PACAT AL LUI DOVEDIT ,DAR PLATESTE PENTRU ALCEVA ESTE si nu este bine pentru politia romana.

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 830

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 713

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 900

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1572

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 775

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 871

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1025

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 864

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 1987

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 731

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2394

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 791

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 638

Începe judecata în Dosarul Revoluției! (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1249

Cezar Costin Stancu, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA. Azi, primul termen (RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1086