După instituirea sechestrului Un nou hop pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

Alexandru Ciprian Ghiţă, magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, decide, mâine, dacă Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), rămâne cu primul mandat de arestare emis pe numele său. Hotărârea va fi definitivă. Amintim că, vineri, Tribunalul Bucureşti a dispus instituirea unui sechestru pe mai multe bunuri ale familiei lui Nicuşor Constantinescu.
 
După cum arătam şi în ediţiile trecute, pe data de 23 iulie, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. Acesta a fost primul mandat de arestare emis pe numele şefului suspendat al CJC.
 
Măsura preventivă a fost luată în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
Rechizitoriul poate fi citit aici.
 
Al doilea mandat de arestare a fost eliberat de Tribunalul Constanţa, instanţă care-l judecă pe Nicuşor Constantinescu pentru abuz în serviciu în formă continuată, la cererea procurorilor DNA Constanţa. Concret, magistraţii au solicitat, la data de 25 august, judecătorului de cameră preliminară din Tribunalul Constanţa, luarea măsurii arestării preventive a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. Solicitarea procurorilor a fost acceptată, astfel judecătorii hotărând emiterea celui de-al doilea mandat de arestare pe numele şefului suspendat al CJC.
 
Rechizitoriul dosarului judecat de Tribunalul Constanţa poate fi citit aici.
 
 
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iulia Cezara Suciu i-a dat încă o veste proastă lui Nicușor Constantinescu (rechizitoriu)

21 Jan 2016 2956

Sechestru pe averea lui Nicușor Constantinescu (rechizitoriu)

20 Jan 2016 2407

DNA a cerut audierea lui Marius MocanuNicuşor Constantinescu, fără sechestru asigurator pe avere

03 Dec 2014 2632

Cererea de sechestru pe bunurile lui Nicuşor Constantinescu, amânată

27 Nov 2014 1918

Procurorii Anticorupţie lucrează la al cincilea dosar pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

24 Nov 2014 3961

Nicuşor Constantinescu, o nouă tentativă de a ieşi din arest

23 Nov 2014 2399

Sechestrul, instituit tardiv? Nicuşor Constantinescu şi-a împărţit averea în familie încă din 2013 (rechizitorii+documente)

25 Oct 2014 5077

Nicuşor Constantinescu cere, prin avocaţi, un alt judecător

24 Oct 2014 2009

Sechestru pe averea preşedintelui suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

24 Oct 2014 2610